Sport

2011.11.21. 08:23

Forma 1: a Renault is tárgyalt Raikkönennel

Budapest - A Formula 1-es Lotus Renault GP csapatvezetője, Eric Boullier megerősítette, hogy a 2007-es világbajnokot, Kimi Raikkönent ők is megkeresték ajánlatukkal a jövő évi szezonnal kapcsolatban.

Budapest - A Formula 1-es Lotus Renault GP csapatvezetője, Eric Boullier megerősítette, hogy a 2007-es világbajnokot, Kimi Raikkönent ők is megkeresték ajánlatukkal a jövő évi szezonnal kapcsolatban.„Mi csak elmagyaráztuk, hogy mit is szeretnénk a 2012-es pilótafelállásunkkal kapcsolatban” - nyilatkozta Boullier a formula1.com-nak, számolt be a hírről a formula.hu.

Boullier szerint a pilótapiac a 2012-es szezonra nézve már gyakorlatilag bezárult így a csapatok és a pilóták számára sincs már sok lehetőség, ezért mindenképpen kellett egy próbát tenniük a finn világbajnoknál. „A pilótapiac bezárult 2012-re, ezért a mi prioritásunk most már nem egy nagy név megszerzése, hanem egy gyors autó építése.”

De vajon mit is jelent egy csapat számára egy nagy név, egy bajnok például képes lehet gyorsabbá tenni az autót? „Igen” – ismeri el Boullier. - „Ezért is vettük fel vele a kapcsolatot (Raikkönennel).”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!