Sport

2011.10.26. 16:02

Visszatérhet Kimi Räikkönen?

A sajtóban keringő hírek szerint a finn autóversenyző a Williamshez igazolt.

A sajtóban keringő hírek szerint a finn autóversenyző a Williamshez igazolt.

A 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen Forma–1-es visszatérését rebesgeti a szaksajtó; állítólag már alá is írt a Williams csapathoz.

A népszerű „Jégember” leigazolását arab pénzügyi források – a hírek szerint a Katari Nemzeti Bank – segíthette.

Mindenesetre már hetek óta pletykálnak arról, hogy Räikkönen a Williamshez tart. Igaz, Forma–1-es búcsúja óta időről időre felmerül a szóbeszéd, hogy újra a száguldó cirkusz tagja lesz...

Forma–1 után rali

A finn sztár, aki a napokban ünnepelte harminckettedik születésnapját, a Forma–1-ben 2001-ben mutatkozhatott be a Sauber istállónál. Akkoriban csupán ideiglenes engedélyt kapott a legjobbak között való versenyzésre, mivel nagyon kevés tapasztalattal rendelkezett. Ő azonban meghálálta Peter Sauber bizalmát, és teljesítményével gyorsan elhallgattatta a vészmadarakat. Sok mindent elárul tehetségéről, hogy 2002-ben már a McLaren pilótája volt. 2007-ben szerződött a Ferrarihoz, ahol megszerezte az egyéni világbajnoki címet. 2009 végén felfüggesztette Forma–1-es pályafutását, elhagyta a Ferrari csapatot, és ralizni kezdett.

A szűkszavú, kimértnek tűnő – ugyanakkor mégis nagyon laza – Räikkönen a Forma–1 egyik legnépszerűbb figurája volt – vagy talán még ma is az. Kötöttségeket nem kedvelő személyisége azonban nehezen viselte a sportág agyonszabályozott légkörét, a PR-kötelezettségek hadát. Amiből várhatóan ezután sem lesz kevesebb...

Valaki kiszorul

Amennyiben Räikkönen a Williamsnél folytatja karrierjét, akkor valamelyik versenyzőnek bizony mennie kell. A 26 éves venezuelai Pastor Maldonado mögött stabil szponzor áll, így az ő helye tűnik biztosabbnak az alakulatnál. A másik pilóta pedig a veterán – 39 esztendős – Rubens Barrichello, a mezőny legtapasztaltabb tagja, aki nemrégiben úgy nyilatkozott, minden megoldás érdekli annak érdekében, hogy jövőre is a Forma–1-ben versenyezhessen.

Bár egyelőre nem lehet tudni, milyenek lesznek az erőviszonyok jövőre, illetve milyen járgányt sikerül építeni a grove-i együttesnek, az tény, Kimi Räikkönen személyében újabb világbajnokkal gyarapodna a már így is erősnek mondható mezőny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!