Sport

2011.10.20. 10:23

Új név kerül a bajnokok listájára

Debrecen - A szombati debreceni fordulóval zárul az egyéni salakos ob, valamint a hazai versenyszezon.

Debrecen - A szombati debreceni fordulóval zárul az egyéni salakos ob, valamint a hazai versenyszezon.Minden jó, ha jó a vége, ezt már tudjuk William Shakespeare komédiája óta, de bízzunk benne, hogy a hét végi salakmotorverseny után is elhangzik majd ez a tétel. Nem akármilyen viadalra gyűlnek össze a vaspapucsosok szombaton délután, ugyanis a 14 órakor kezdődő derbin az egyéni magyar bajnoki cím sorsa dől el. Ez a megmérettetés lesz az országos bajnokság utolsó viadala, s egyben a szezonzáró verseny hazánkban.

Matekolás

Az már szinte biztos, hogy új bajnokot avat a salakos társadalom, hiszen ha nem történik valami óriási nagy dráma, akkor csakis Magosi Norbert és Szatmári László közül kerülhet ki a végső győztes. Sokak számára meglepő lehet, de sem Magosi, sem Szatmári nem nyert még egyéni bajnoki aranyat, így egyértelmű, hogy mindent elkövetnek majd a legfényesebb medál megszerzéséért. Magosi van lépéselőnyben, ugyanis 3 ponttal vezet a Debrecen Speedway versenyzője előtt, ami azt jelenti, hogy Szatmári pontszámban akkor éri be a szegedi ellenfelét, ha három hellyel megelőzi Debrecenben. A bajnoki címvédő Tabaka József sérülés miatt kihagyta az első, gyulai fordulót, így most azért hajt, hogy felállhasson a dobogóra, amire úgy lehet esélye, ha megelőzi Stefáni Attilát; ha 3 hellyel végez a nyíregyházi motoros előtt, akkor beéri, ha több pozíció lesz a differencia, akkor megelőzi riválisát.

Debütál a légpalánk

Újdonsággal szembesülhetnek azok, akik kilátogatnak a Gázvezeték utcai stadionba a versenyre, ugyanis a Debrecen Speedway SE képviselői felszerelték a légpalánkot, így már a legbiztonságosabb keretek között küzdhetnek egymással a salakmotorosok a cívisvárosban.

A szombaton 14 órakor kezdődő egyéni bajnoki döntőre kedvezményes jegyeket elővételben a Napló székházban (Debrecen, Dósa nádor tér 10.) lehet vásárolni.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!