Sport

2011.10.04. 10:22

F1: saját élelmiszert visz Japánba a Red Bull

Suzuka - A Red Bull saját élelmiszerekkel érkezik a hétvégi Japán Formula 1-es futamra az országot ért sorozatos katasztrófák, a földrengés, a szökőár és a nukleáris katasztrófák miatt.

Suzuka - A Red Bull saját élelmiszerekkel érkezik a hétvégi Japán Formula 1-es futamra az országot ért sorozatos katasztrófák, a földrengés, a szökőár és a nukleáris katasztrófák miatt.Aggódnak a radioktivitás miatt, ezért változtatott a szokásos rutinon az ételkészítésben a Red Bull 80 fős versenycsapata, akik jó eséllyel ezen a hétvégén megünnepelhetik második világbajnoki címüket. - számolt be róla a formula.hu. A gyorsan romló élelmiszereket, mint a gyümölcs, a hús és a zöldség, általában helyben szerzi be a Red Bull – és a többi csapat is – most azonban kivételt tesznek, és Európából viszik magukkal mindezeket. Christian Horner csapatfőnök arra is felhívta munkatársai figyelmét, hogy lehetőleg ne egyenek házon kívül a hétvége során.

"Félelem nélkül megyek az országba”

A múlt hétvégén a MotoGP mezőnye Montegiben járt, ami alig 130 kilométerre fekszik Fukushimától. A spanyol versenyző, Jorge Lorenzo elárulta, hogy a szappantól a palackozott vízig mindent vitt magával, még mosakodásra is ezeket használta, és Dani Pedrosa még a kint használt ruháit is eldobta, nem hozta haza őket Európába. A Toro Rosso versenyzője, Jaime Alguersuari szerint nem kell ennyire aggódni:

„Azt hiszem, a helyzet teljesen nyugodt, mi nagyon messze leszünk Fukushimától. Félelem nélkül megyek az országba.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!