Sport

2011.09.11. 15:49

Olasz Nagydíj - Vettel győzött

Monza, 2011. szeptember 11., vasárnap (MTI) - A vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) nyerte vasárnap a Forma-1-es világbajnokság Olasz Nagydíját.

Monza, 2011. szeptember 11., vasárnap (MTI) - A vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) nyerte vasárnap a Forma-1-es világbajnokság Olasz Nagydíját.

 

A pontversenyben éllovas Vettel mögött a brit Jenson Button (McLaren) végzett a másodikAufmachers helyen, míg a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) lett a harmadik az Autodromo di Monzán.

A német pilóta, aki rajt-cél győzelmet aratott Monzában, idei nyolcadik futamát nyerte meg, tovább növelve előnyét.

Vettel csapattársa, az ausztrál Mark Webber a hatodik körben feladta a versenyt, így a pontversenyben Alonso feljött a második helyre és Button a harmadik.

A Red Bull pilótájának előnye 112 pont, így már a következő, szingapúri GP-n (szeptember 25.) megvédheti címét.

Alonso remekül kapta el a rajtot, megelőzte Buttont, annak csapattársát, Lewis Hamiltont és Vettelt is. A spanyol vezetett az első körben, ám a hátsó alakzatokban az olasz Vitantonio Liuzzi (Hispania) megcsúszott, majd keresztbe állt a pályán, emiatt többen egymásba rohantak, és amíg rendet tettek a pályán, beküldték a biztonsági autót.

A safety car a harmadik kör végén hagyta el az aszfaltcsíkot, a német Michael Schumacher (Mercedes) megelőzte Hamiltont és felzárkózott a harmadik helyre.

Az ötödik körben Vettel nagyon simán megelőzte Alonsót. Egy körrel később Webber, akinek a brazil Felipe Massa Ferrarijával leszakította az orrkúpját, belerohant a gumifalba és feladta a versenyt. Vele együtt akkor már hatan adták fel az olasz GP-t.

A tizedik kör végén változatlanul Vettel vezetett, mögötte Alonso, Schumacher, majd Hamilton és Button következett.

Féltávnál változatlanul Vettel volt az első, Alonso a második, mögöttük Button, Schumacher, Hamilton és Massa volt a sorrend. A 28. körben Hamiltonnak sikerült megelőznie a hétszeres világbajnokot.

A 35. körben Alonso, Button és Hamilton másodszor is a boxutcában járt, majd eggyel később Vettel is kereket cserélt. Nem sokkal a boxlátogatás után Button megelőzte Alonsót.

A hátralévő időben már nem változott a helyzet az élbolyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!