Sport

2011.09.29. 12:03

Már az elzászi aszfaltcsíkot próbálgatják Turán Friciék

Budapest -  Megkezdődött a Francia Rally pályabejárása. A Synergon Turán Motorsport csapata a verseny előtti napokon a szakaszok felmérésével alapozza meg az újabb sikeres világbajnoksági futamot.

Budapest -  Megkezdődött a Francia Rally pályabejárása. A Synergon Turán Motorsport csapata a verseny előtti napokon a szakaszok felmérésével alapozza meg az újabb sikeres világbajnoksági futamot.Csütörtökön a shakedown kezdetével már élesben megy a küzdelem, addig viszont van néhány napja Turán Frigyesnek és navigátorának, Zsiros Gábornak, hogy a kanyargós pályákkal ismerkedjenek. A fiúk nem tétlenkednek, hiszen amíg a csapat a Ford Fiesta S2000-en elvégzi az utolsó simításokat, addig ők egy Mondeoval felmérik, hogy mi is vár rájuk.

Második alkalommal helyezték a rendezők Elzász tartományba a francia rally központját. Sebastian Loeb szülőföldje Friciéknek már ismerős lesz, hiszen tavaly a WRC kategóriában nagyon jó tempóban terelgették akkori versenygépüket a számukra különösen élvezetes aszfalton. De miért is ilyen életbevágóan fontos minél alaposabban szemügyre venni a pályát? Ekkor készül ugyanis az itiner, amely nélkül a fiúk nem jutnának messzire.

"Pirossal kiemelem, hogy mikor kell fékezni"

„Ilyenkor végigmegyünk a pályákon, miközben jegyzetelek. A lehető legpontosabban felírom magamnak az útvonalat, hány méter az egyenes szakasz, mikor és merre kanyarodunk, van-e bukkanó, stb. Pirossal kiemelem, hogy mikor kell fékezni, mert ezt nagyon pontosan és határozottan kell mondanom, hogy Frici jól tudjon rá reagálni.” – mondta Zsiros Gábor, aki a versenyek alatt irányítja a pilótát.

„Nagy bajban lennénk, ha nem bíznék Gabiban és abban, hogy tökéletesen fel vannak térképezve a pályák. Verseny közben rá kell hagyatkozom, így elengedhetetlen a bizalom, és ebben nincs is hiány. Szeretjük a francia pályákat, elég jó tempóban tudtunk menni tavaly is. Azon leszünk, hogy világbajnoki pontokkal térjünk haza.” – tette hozzá Turán Frigyes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!