Sport

2011.09.10. 20:09

Kiss Pál Tamás az Olasz Nagydíjon

Monza - Kiss Pál Tamás mellől elpártolt a szerencse Monzában.

Monza - Kiss Pál Tamás mellől elpártolt a szerencse Monzában. A GP3 Series utolsó előtti futamán elpártolt a szerencse Kiss Pál Tamástól.

Autósport. Hiába a reggeli parádés 9. hely az időmérőn, a délután megtartott első futamon a magyar pilóta egy előzést követően kiesett a versenyből, így holnap csak a 26. rajtkockából indulhat. Bár a tegnap reggeli szabadedzésen még rakoncátlankodott a paripa, délutánra már elvonultak a felhők a Tech1 csapata felõl és Kiss Pál Tamás csapata legjobbjaként a 8. helyen végzett az edzésen. A mai időmérőn is tartotta a formáját a Right Guard Racing program pilótája és a rajtrács 9. kockáját vívta ki magának az első futamra.

Az itáliai Autodromo Nationale di Monza az egyik legrégebbi és egyben leggyorsabb versenypálya, ezért a pilóták közismerten egyik kedvenc helyszíne. Tamás is kihozta a Dallara Renault-ból a maximumot, rajt után nagyon jól helyezkedett és a tõle megszokott módon nekiállt lefaragni a hátrányát, ám a hetedik helyen autózva utolérte a dán Michael Christensent…

"Nagyon jól sikerült a rajt, annak ellenére, hogy azonnal kigyulladt a hidraulikus nyomás szenzora, túl magas nyomást mutatott és ez visszavette az autó teljesítményét."– kezdte beszámolóját Kiss Pál Tomi – "Akkor még sikerült feljönnöm a hetedik helyre, de aztán a vízhőfok tiltott le és az egyenesben ki is kerültek, viszont két kör után beálltak az értékek normálisra és a következő öt-hat körben egy jót harcoltam. Majd utolértem Christensent, aki elég agresszív volt, ezért először visszaadtam neki a helyet és visszaelőzött, majd a következő körben a célegyenes végén féktávon bementem belső íven és így együtt kellett volna elfordulnunk a sikánban.

Én lassítottam és autóa rázókőre, de ő nemigen engedett, nem módosított a kanyarban. Igaz, én is kis féktávot hagytam és végül összeértek a kerekeink, én meg autó. Valójában olyan minimális volt a sérülés, hogy semmi nem tört össze, a kormányösszekötőnek sem lett baja, csak a felső lengőkar roppant meg és emiatt irányíthatatlanná vált az autó.

Nagyon sajnálom, mert a baleset könnyen elkerülhető lett volna, igazából nem értem, hogy amikor pontszerző helyekért küzdünk, miért nem lehet jobban vigyázni egymásra. Így utólag már sajnálom, hogy megpróbáltam, mert ha hagyom őt és ott maradok, a hetedik helyen fejeztem volna be a futamot. Csalódott vagyok, mert pontokért jöttem és nagyon nehezen indult a hétvégém, végül mégis össze tudtam rakni egy jó szabadedzést és egy jó időmérőt, és a futamon sem álltam rosszul..."

Az évadból még hátravan egy futam, azonban valaki már örülhet, hiszen a GP3-ban ma már bajnokot avattak. Délután a finn Valtteri Bottas megkaparintotta az első helyet, így a bajnoki aranyat is végérvényesen a magáénak tudhatja, a holnap reggel matematikailag már nem változtathat a kialakult álláson.

A holnapi futamot élőben közvetíti az Eurosport 2 csatorna reggel 9-kor, ám közvetlenül előtte felvételről ugyanott sugározzák a mai futamot 08:30-tól.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!