Sport

2011.09.19. 17:26

DVSC-Fórum: Nem nyomta őket az esélyesség terhe

A nemzetközi mérkőzések segítenek abban, hogy összekovácsolódjon a csapat.

A nemzetközi mérkőzések segítenek abban, hogy összekovácsolódjon a csapat.

Az első meccsen egy, a másodikon öt góllal járult csapata teljesítményéhez Hornyák Dóra, a DVSC-Fórum fiatal irányító-átlövője a hét végi, lengyelországi Bajnokok Ligája-selejtezőben. A Loki a BL-főtáblára jutásért szállt harcba, és kevésen múlt, hogy nem sikerült megszerezni az első helyet a négyes csoportban.

A második pozíció viszont KEK-szereplést érdemel, a debreceni lányok a harmadik fordulóban lépnek be a sorozatba. S ami az elmúlt hét végét illeti: a portugál Gil Eanes-Lagos együttesét 35–22-re győzték le szombaton Köstner Vilmos vezetőedző tanítványai, vasárnap a kvartett fináléjában pedig 30–26-ra kaptak ki a német Buxtehudétól, szoros mérkőzésen.

Kapkodva kezdtek

– A portugál kézilabda nem képvisel olyan erőt, mint a magyar, ezt tudtuk is. Az volt a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést – emlékezett vissza az első összecsapásra Hornyák Dóra. – A találkozó elején idegesek voltunk, kapkodtunk, sok hibát követtünk el, utána azonban javultunk.

Ez a javulás pedig sima győzelmet eredményezett.

– A németek verhetőek lettek volna, ha jobban tudunk játszani. Az elején még mi vezettünk, később viszont feljött a Buxtehude, és átvette a vezetést. A portugálok elleni és az itthoni meccsekhez képest jól kézilabdáztunk – jegyezte meg a kiváló játékos.

– Gyakorlatilag tét nélkül játszottunk, hiszen tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Ha ilyen „nyugodtan” sikerül kézilabdáznunk, akkor itthon is megismételhetjük ezt a teljesítményt. Időre van szükségünk az összekovácsolódáshoz, de a nemzetközi mérkőzések segítenek ebben – tette hozzá a Loki tehetsége, aki elárulta, a lefújás után csalódottak voltak, mert nem sikerült a Bajnokok Ligája-főtáblára jutás.

Kiskunhalasra utaznak

A KEK-ben azért még vár nemzetközi szereplés a piros-fehérekre, addig azonban néhány magyar bajnokin kell helytállniuk. Szombaton Kiskunhalasra látogatnak, majd a Békéscsaba lesz a következő ellenfelük; mint Hornyák Dóra elmondta, mindkét meccset meg kell nyerniük. Hétfőn még pihenhettek a lányok a hosszú utazás után, keddtől azonban már készülnek a következő próbatételekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!