Sport

2011.08.30. 12:08

Már készül az új idényre a DSC-SI leány kosárcsapata

Hamarosan edzőmérkőzéseken tehetik próbára magukat.

Hamarosan edzőmérkőzéseken tehetik próbára magukat.

Megkezdte a felkészülést a Debreceni SC-Sportiskola leány kosárlabdacsapata második NB I-es idényére.

A még mindig csak juniorkorú (U18) játékosok augusztus eleje óta Bajusz György vezetőedző és Szilágyi Zoltán edző irányításával hangolnak a korosztályos és felnőttbajnokságra. Hazai környezetben kezdték meg a munkát, majd augusztus 7. és 12. között Miskolcon edzőtáboroztak, ahol lehetőségük nyílt arra is, hogy az U18-as női Európa-bajnokság mérkőzéseit megtekintsék. Augusztus közepétől újra Debrecenben dolgoznak, heti 9-10 tréningen vesznek részt.

A fizikai felkészülés mellett a szakemberek folyamatosan tartanak labdás foglalkozásokat a lányoknak, valamint technikai és taktikai képzést. Hamarosan az első edzőmeccseken is próbára tehetik tudásukat: szeptember 3-án a Szolnoki VSI és a Miskolci SI juniorcsapatai, majd 11-én, vasárnap az újra NB I/A csoportos DKSK és a román első osztályban szereplő Nagyvárad ellen mérhetik fel, hol tart az együttes. Ezekre a mérkőzésekre a belépés díjtalan, a pontos időrend napokon belül olvasható lesz a sportiskola honlapján, ahol a későbbiek során is informálódhatnak az érdeklődők, illetve a csapat Facebook-oldalán is tájékozódhatnak az aktuális történésekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!