Sport

2011.07.14. 15:00

Copa America: továbbszambáztak a brazilok

Neymarék két góllal verték Ecuadort és csoportelsőként léptek tovább a negyeddöntőbe.

Neymarék két góllal verték Ecuadort és csoportelsőként léptek tovább a negyeddöntőbe.

A Copa America csoportküzdelmei újabb kvartettben értek véget: a B jelű négyesben is kiderült, kik azok, akik folytathatják a táncot és kik azok, akik csomagolhatnak.

A nap első találkozóján Paraguay és Venezuela csapott össze kiváló kilencven percet produkálva. A fordulatos és gólgazdag derbin a venezuelai Salomón Rondón nyitotta a találatok sorát, melyet a harmincharmadik percben Antonín Alcaraz egalizált.

A szünetet követően Venezuela ismét belelendült: előbb Lucas Barrios lőtt a kapuba a 63. minutumban, majd négy perccel a vége előtt Cristian Riveros góljával eldőlni látszott a találkozó, de Paraguay másképp gondolta! A ráadás perceiben előbb Fedor Miku (akinek magyar vér is csörgedez az ereiben, tehát „Fodor Miki"), majd Grenddy Perozo is betalált és ezzel pontot mentettek a piros-fehér csíkos mezesek. A végeredménnyel mindenki jól járt, hiszen Venezuela másodikként, Paraguay pedig harmadikként bejutott a következő körbe.

Pato, Neymar: dupla

A Brazília–Ecuador meccs 4–2-re végződött, ám a végeredmény nem tükrözi hűen az ecuadoriak akarnok játékát. A sárga-kékek a huszonnyolcadik percben szerezték meg a vezetést Pato révén, de Felipe Caicedo kilenc perccel később egyenlített, ahogyan a második félidőben Neymar góljára is érkezett válasz Caceido révén. A folytatást azonban a brazil válogatott bírta jobban, Pato és Neymar is rúgott egy-egy újabb gólt, így a címvédő csoportelsőként lépett tovább a legjobb nyolc közé.

HBN-TN

Magyar idő szerint szerda hajnalban két mérkőzéssel folytatódtak Argentínában a Copa America küzdelmei. A C-csoportban a korábban már továbbjutott két csapat, Chile és Peru feszült egymásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!