Sport

2011.06.24. 09:00

NBA - Hanga Ádámot kiválasztotta a San Antonio

<p>San Antonio (MTI) - Hanga Ádámot kiválasztotta az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA) szereplő San Antonio Spurs, a magyar kosaras a második kör 29. helyezettjeként kelt el a játékosbörzén.</p>

 A 22 éves bedobó ezzel az első magyar kosaras, akit kiválasztottak az NBA-drafton. Hanga a mostani szezonban ezüstérmet nyert az Albacomppal, majd szerződést kötött a spanyol élvonalban szereplő Manresa együttesével

    "Köszönöm szépen mindenkinek aki fenn maradt ilyen kesőig, és szurkolt nekem! Nagyon-nagyon örülök ennek a dolognak! Most alszom egy nagyot, es holnap részleteket is fogok írni:)! Jó pihenést mindenkinek!" - írta Facebook-oldalán Hanga.

    Hangát az elmúlt évtized egyik meghatározó NBA-csapata választotta ki, ugyanis a texasi alakulat 1999-ben, 2003-ban, 2005-ben és 2007-ben is bajnoki címet ünnepelhetett. A gárdában több szupersztár is játszik, így Tim Duncan, Tony Parker, vagy éppen Manu Ginobili.

    Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Hanga már most csatlakozik-e a Spurshöz, vagy egyelőre Spanyolországban "erősödik" tovább.

Hanga gyors, atletikus és támadásban nagyszerű képességekkel rendelkező játékos

    Mészáros Lajos, a magyar válogatott szakmai igazgatója kitörő örömmel fogadta a hírt az MTI érdeklődésére:

    "Feláll a szőr a karomon, ez csodálatos. Biztos vagyok benne, hogy ettől a fejleménytől Ádám nem lesz elbizakodott, jó úton jár a helyes önértékelés felé. Egyértelműen megvannak a képességei ahhoz, hogy a világ legerősebb ligájában játsszon, és sokat jelenthet neki augusztusban az Európa-bajnoki pótselejtező, melynek sikeres elvégzése esetén a legjobbakkal játszhat az Eb-n."

    R. C. Buford, a klub általános igazgatója az NBA honlapján úgy nyilatkozott, hogy Hanga gyors, atletikus és támadásban nagyszerű képességekkel rendelkező játékos.

    "A védőmunkájáról nincsenek információink, de remélhetőleg azt is meg tudjuk vele ismertetni. Kiváló személyiség, egyelőre nem tudom, hogy meddig marad Európában."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!