Sport

2011.05.07. 14:15

Kiss Pál Tamás 24. lett élete első GP3-as időmérőjén

<p>Élete első GP3-as idmér edzésén Kiss Pál Tamás sokáig a tíz legjobbhoz közeli időket autózott, ám a kvalifikáció második felére csapata rosszkor engedte vissza a pályára, így a nagy forgalomban már nem tudott javítani az idején. Végül a 24. helyről vághat neki a versenyfutamnak szombat délután..</p>

"A harminc perces edzés első felében jó köridőkre voltam képes, és a versenyhétvége alatt elször éreztem rá igazán a pálya ritmusára. Végig a legjobb tíz környéki időredményekre voltam képes, ám a hatodik kör végén már nem volt meg a gumi legjobb tapadása, így kijöttem az újakért" - emlékezett vissza az időmérőre Kiss Pál Tamás. Ezután a csapat túl hamar engedte vissza a pályára a versenyzőt, aki a hatalmas forgalomban aztán már nem is tudott javítani az idején.

"Mindenképpen javítanom kell"

"Tanulni kell ebből az esetből, hisz az első etapban elért eredményeim alapján a másodikban jobb helyen végezhettem volna. A telemetriai adatokat kielemezve azt látom, hogy amíg az első és a harmadik szektorban tartom a lépést a legjobbakkal, addig a másodikban több mint fél másodpercet vert rám az élmezny. Ezen mindenképpen javítanom kell. Most már nincs rajtam teher, és a 24. helyről rajtolva próbálok meg felzárkózni a mezőny első feléhez" - fogalmazta meg elvárásait a magyar versenyző.

Kiss Pál Tamás szombat délután futja élete első GP3-as versenyét, a másodikat pedig vasárnap délelőtt.

A Török Nagydíj GP3-as sorozat időmérőjének végeredménye:
A rajtsorrend az els futamon: 1. Tom Dillmann (Carlin) 1.45:391, 2. Alexander Sims (Addax) 1.45:420, 3. Lewis Williamson (MW Arden) 1.45:529, ...24. Kiss Pál Tamás (TECH 1 Racing) 1.46:246.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!