Sport

2010.10.31. 20:58

Talmácsi nagyon harcolt

<p>Az időjárás a versenynapján is komoly fejtörést okozott a csapatoknak, hiszen a bemelegítő edzés még vizes pályán zajlott, viszont amikor a Moto2 mezőnye felállt a rajtrácsra, már száraz volt az aszfalt nagy része.</p>

A légi felvételekből azért még látszott, hogy néhány kanyarban oda kell figyelniük a versenyzőknek a nedves foltok miatt és ez a koncentráció a futam elején érezhető is volt.

Az élről Talmácsi Gábor indult. Jól kapta el a rajtot és Hernandezzel, valamint Sofuogluval a mezőny legelején motorozott. Az újoncként beugró török versenyző később átvette a vezetést és sokáig senkitől sem zavartatva motorozott az élen, míg a második helyen motorozó Talmácsira egyre inkább zárkóztak fel a mögötte lévők. A magyar motoros két körrel a vége előtt feljött a 4. helyre, de sokáig nem örülhettek a szurkolói, hiszen De Angelis belement hátulról. Annak érdekében, hogy ez a manőver ne eséssel végződjön mindkettőjük számára, Talmácsi fékezett, ezzel ritmust vesztett és többen is elmentek mellette, így szempillantás alatt a 4. helyről a 9-en találta magát. Az utolsó körben már csak arra maradt ideje, hogy megelőzze Aegertert, és végül a 8. helyen ért célba. A portugál versenyt Stefan Bradl nyerte, Baldolini és De Angelis előtt.

Talmácsi Gábor:
Nagyon érdekes verseny volt. Sajnálom, hogy a vége így alakult, én mindent megtettem, ma ennyire futotta. A motorom összességében nem volt rossz. Azok a problémák, melyek a tengerentúli versenyen hátráltattak, most egyátalán nem jelentkeztek és ez mindenképpen pozitív előrelépésnek számít. Az utolsó parabolika kanyarban és az első kanyarban féktávon voltak gondjaim, ott vesztettem a legtöbbet a többiekhez képest. A verseny hajrájában éreztem még annyi tartalékot, hogy képes legyek harcba szállni akár a dobogós helyért is, de Alex De Angelis manővere, amit nem tartok éppen a legkorrektebbnek, nagyon kizökkentett a ritmusomból és már csak annyira futotta az utolsó körben, hogy leszedjem Aegertert. A tabellán feljöttem a 6. helyre, és ezt már szeretném is megtartani a végéig. Jövő héten Valenciában zárul az idei szezon, ahol szeretnék egy szép eredménnyel búcsúzni az első Moto2-es idénytől.

Portugália, Estoril – végeredmény:

1.  Stefan Bradl
2.  Alex Baldolin
3.  Alex De Angelis
8.   Talmácsi Gábor

VB tabella állása:
1.  Toni Elias
2.  Julian Simon
3.  Andrea Iannone
4.  Thomas Luthi
5.  Simone Corsi
6.  Talmácsi Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!