Sport

2010.10.16. 17:07

Nincs könnyű helyzetben Talmácsi Gábor

<p>Az időjárás továbbra sem kegyes a MotoGP mezőnyéhez, hiszen alig mutatott ma is többet a hőmérő higanyszála 10 foknál, ráadásul a szél is fúj, ami még inkább hidegebb érzetet kelt, az eső pedig már csak ráadás.</p>

Mégsem az időjárás miatt fájt a feje motorosunknak, Talmácsi Gábornak, hanem a beállítási problémák miatt, hiszen mérnökei továbbra sem találják a helyes irányt, pedig ez elengedhetetlen ahhoz, hogy gyors tudjon lenni. A motor tapadása továbbra sem jó, amit a szél még inkább felerősít. Sok mindennel próbálkoztak a csapatnál, de eddig egyik megoldás sem hozott komoly előrelépést, ami érthető módon nem teszi boldoggá Talmát.

Az időmérő edzés elején Gábor esőgumikkal kezdett, de két kör megtétele után a gumik leolvadtak, hiszen a pálya fele addigra már száraz volt. Gyors bokszkiállás után slick gumikkal folytatódott a körözés, ami valóban inkább volt nevezhető körözésnek, mint gyors körök megtételének, hiszen a magyar motoros végig küzdött a gépével.

Holnap a versenyen az első sorból: De Angelis, Redding, Bradl és Di Meglio indulhat. Talmácsi Gábor a 22. helyről várja a lámpák szabadjelzését.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
Hát nem vagyok túl boldog. A motorom tapadása továbbra is siralmas és hiába akarok én gyors lenni, egyelőre ezzel a géppel ez képtelenség. Holnapra átszelepelik az első futóművet a mérnökeim, ugyanis már mindenen változtattak eddig, csak ehhez nem nyúltak. Nagyon bízok benne, hogy ez segíteni fog. Belülről érzem, hogy hol és mivel vannak problémák, ezeket mind elmondtam a szerelőimnek, most pedig én is várok, hogy megoldást találjanak rá, hiszen a motor beállítása már az ő feladatuk. A pálya T4 részében gyors vagyok, ezt nem is értem, hogy miért, de legalább egy szoros befutó esetén ez jól jön. Bármilyen is legyen holnap a motorom, én úgy fogom húzni a gázt, ahogy csak tudom, hiszen a 22. helynél jóval előrébb szeretnék végezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!