Sport

2010.09.19. 18:04

Talmácsi először dobogón

<p>A hőségtől ugyan nem kellett tartani az aragoni pályán, de az, hogy az eső a verseny napján nem esett máris egy pozitívum volt a MotoGP mezőnyének és a helyszínen szurkoló nézőknek.</p>

Vasárnap lévén a menetrend már a megszokottak szerint zajlott. A legkisebb kategória kezdte a bemelegítést, majd következett a Moto2 és végül a GP géposztály. Talmácsiék tovább finomították a motort a magyar versenyző kérései szerint és nem csak az időeredmény alapján, de szemmel láthatóan is kitűnt, hogy egyre jobb a kapcsolat, az összhang „ló és lovasa” között. A warm up-ot végül az 5. helyen zárta.

Aztán következett a verseny, ahol már a rajtnál beigazolódtak, amit korábban Talma mondott, miszerint már az első kanyar nagyon veszélyessé válhat, és szeretne kimaradni a csetepatéból, amire reális esélye is van, hiszen viszonylag elölről indul. Jól kapta el a rajtot és okosan a belső ívre helyezkedett, hogy minimalizálja annak esélyét, hogy kiüssék alóla a motort. Valamivel hátrébb, a középmezőnyben Fonsi Nieto hibázott, elesett és ezzel megpecsételte saját és még másik 4 versenyző versenyét is.

Talmácsi már az első kör végén a negyedik helyen robogott és a verseny végig tartani tudta a tempót. Elől Iannone meglépett a mezőnytől, a második bolyt Simon, Corsi és Talmácsi alkotta. A magyar versenyző több kanyarban is más ívet választott, ezzel is kímélve a gumikat, amit ez a pálya felettébb gyorsan „megevett”. Közeledve a futam végéhez Talmácsinak sikerült megelőzni Simone Corsit ezzel feljött a 3. helyre. Az utolsó körben még megpróbálta megfogni a 2. helyen motorozó Simont, ami kis híján sikerült is neki, de végül 0.076-os különbséggel a harmadik helyen intette le a kockás zászló, aminek így is nagyon örült, hiszen idén először ő is dobogóra állhatott. A 3. helyért járó 16 ponttal pedig a tabellán is feljött, jelenleg a 6. helyen áll.

Talmácsi Gábor nyilatkozata

"A hosszú és kemény munkának, amit a szezon kezdte óta végeztünk végre meglett az eredménye. Nem adtuk fel és úgy érzem, hogy a szerelőim is megértették, amit mondtam és megtaláltuk azt a beállítást, amivel elérhető lett a dobogó, ezek a beállítások biztosan jó alapot szolgáltatnak majd a későbbiekben is. Ezen az úton kell tovább mennünk.

Jól működött a motorom, élveztem a versenyzést. Nagyon boldog vagyok, hogy idén először én is dobogóra állhatok, és ha rajtam múlik, le sem szállok róla a hátralévő 5 versenyen☺. Nagyon örülök és büszke vagyok arra is, hogy elsőként a mi csapatunk tudott két versenyzővel az első háromban végezni. Szponzoraimnak köszönöm a bizalmat és a támogatást, szurkolóimnak pedig az egész éves biztatást, kitartást!"

Spanyolország, Motorland Aragon, verseny

1.  Andrea Iannone
2.  Julian Simon
3.  Talmácsi Gábor
4.  Toni Elias

Ezek is érdekelhetik