Sport

2010.08.07. 09:46

Rátámadtak az ETO szurkolókra Montpellier-ben

<p>Üvegekkel, kövekkel dobálták meg a győri ETO szurkolókat a franciaországi Montpellier-ben az Európa Liga selejtező előtt. Több drukker megsérült: felszakadt a fejük, a szájuk és zúzódásokat szenvedtek. Az egyik szurkolót letartóztatták, tiltott pirotechnikai eszközöket találtak nála, később azonban kiengedték.</p>

A Független Hírügynökségnek az egyik szurkoló elmondta: két busszal érkeztek Franciaországban. Ő egy 4-5 fős társasággal épp a stadion felé tartott, amikor 30-40 drukker rájuk támadt. Kövekkel dobálták meg őket, a rendőrök menekítették ki, majd kísérték a stadionba őket.

A balhé után a társaság másik része, mintegy 20-an szintén összefutottak a francia drukkerekkel. Ekkora azonban már ők több mint ötvenen voltak és ismét a győriekre támadtak. Volt, akit üveggel fejbe vágtak és felszakadt a feje, másnak a szája repedt fel és többjüket megrugdosták.

Kocsis Balázs hozzátette: egyik szurkolótársukat letartóztatta a rendőrség, mert táskájában tiltott pirotechnikai eszközt találtak. A drukkert azonban később kiengedték, így a többiekkel együtt már ő is hazajöhetett.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!