Sport

2007.11.08. 22:12

Felügyelők ellenőrzik a McLaren istállót

<p>Független jogi és technikai szakértők ellenőrzik a McLaren Formula-1-es csapatát, hogy meggyőződjenek arról, a McLaren nem használ fel Ferrari dokumentumot a jövő évi autója építésekor.</p>

A szakemberek a csapat wokingi főhadiszállását keresték fel, ahol a egyebek mellett az autó terveit nézik meg. A vizsgálatot a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) rendelte el.

A kémbotrány ítélethozatalakor a FIA leszögezte, A McLaren bármit is felhasznál a Ferraritól szerzett dokumentumokból, azonnal kizárják a brit csapatot a 2008-as versenyből. Ha találnak valamilyen bizonyítékot, azt december 7-én, a Motorsport Világtanács (WMSC) ülésén fogják nyilvánosságra hozni.

A Forma-1-es kémbotrány még nyáron robbant ki, akkor derült ki ugyanis, hogy a Ferraritól titkos dokumentumok kerültek a McLarenhez. A gyanú szerint az olasz csapat korábbi mérnöke, Nigel Stepney juttatta el a több száz oldalnyi iratot a McLaren azóta felfüggesztett vezető tervezőjéhez, Mike Coughlanhez. A Motorsport Világtanács (WMSC) szeptember 13-án úgy döntött, hogy a McLaren bűnös, ezért 100 millió dollárra büntették a csapatot és elvették az istálló konstruktőri pontjait is.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!