Sport

2007.10.11. 09:07

Változások a férfi kosarasok mezőnyében

<p>Tegnap az esti órákban érkezett Zalaegerszegre Josko Garma, a spliti születésű 26 éves, 206 cm magas kosaras írja a <A href="http://www.szurkolok.hu">szurkolok.hu</A>.</p>

A horvát játékos a legutóbbi szezonban a Bosna Sarajevo, majd az AEK Athens csapatiaban szerepelt, azt megelőzően pedig több éven át az Adriatic Ligában is induló KK Zagreb színeiben versenyzett.

A játékossal kötött megállapodás szerint Garma végleges szerződtetéséről a hétvégi, Albacomp elleni idegenbeli mérkőzést követően kell döntést hoznia a szakmai vezetésnek. Remélhetőleg szombatra a játékos megkapja a szerepléséhez szükséges játékengedélyét és Székesfehérváron bemutatkozhat az odalátogató zalaegerszegi szurklóknak is.

Kaposvár

Matas Niparavicius az új center. Egy hónapra szóló szerződéssel új centert igazolt az NB I/A-csoportos Kaposvári KK együttese. A múlt szombaton Székesfehérváron bemutatkozó somogyi csapat ezzel harmadik légiós helyét merítette ki. Az érkező a litván Matas Niparavicius, akit már korábban is szerettek volna megszerezni a kaposváriak. A litván center 1982 március 19-én született 207 cm magas és 105 kiló. Pályafutását 1998-ban kezdte a litván BBS Vilniusban.

A cikk további része itt olvasható...

Körmend
A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapatától mindkét amerikai légiós távozott. Chez Marks végleg, Anthony Dill visszatérésére viszont van esély. A két amerikai játékos - kiegészülve a cseh Stanislav Zuzakkal - egy hónapos szerződést kapott Körmenden, s a három idegenlégiós közül azt igazolták volna le hosszabb időre, aki jobb teljesítményt nyújt.
A hétvégi, Hódmezővásárhely elleni bajnokin Anthony Dill a mezőny egyik legjobbja volt - 24 pontot dobott -, de Zuzak sem játszott rosszul - 11 pont -, míg Chez Marks nem kapott lehetőséget. A helyzet azóta némileg egyszerűsödött, a hétfői edzésen ugyanis Marks és Dill sem jelent meg, igaz, utóbbi visszatérésére van esély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!