Sport - Foci

2018.11.20. 09:43

Az első legyőzésével zártak

Budapest - Nemcsak, hogy nem eshetnek ki a C-ligából, hanem másodikok lettek a csoportban.

Budapest - Nemcsak, hogy nem eshetnek ki a C-ligából, hanem másodikok lettek a csoportban.

A magyar válogatott hazai pályán két góllal legyőzte vasárnap a csoportgyőztes és feljutott finn csapatot a Nemzetek Ligája C-Ligájában, sikerével pedig csoportja második helyén zárt.

Szalai góljával

A magyar csapat a 29. percben egy gyönyörű akció végén Szalai Ádám góljával szerzett vezetést a Groupama Arénában, nyolc perccel később pedig Nagy Ádám első válogatottbeli találatával duplázta meg az előnyt.

Mivel a görögök a csoport másik mérkőzésén nagy meglepetésre hazai pályán kikaptak az észtektől, így a magyar válogatott a C-Liga 2. csoportjának második helyén zárt, azaz biztosan bennmaradt. Egyúttal így maradt esélye arra, hogy a Nemzetek Ligájából – sikertelen Eb-selejtező esetén – érdekelt legyen az Európa-bajnoki részvételért folyó küzdelemben, de ehhez az kell, hogy az osztály négy csoportgyőztese közül valamelyik válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatból kiharcolja a részvételt.

,,Taktikailag sikerült meglepnünk a finn válogatottat, agresszív és támadó futballal nyomást helyeztünk az ellenfélre” – fogalmazott Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a találkozót értékelve.

Fontos a szerénység

Az olasz szakvezető kifejtette, a finneknek is voltak lehetőségeik, ám Gulácsi Péter védéseinek köszönhetően nem kapott gólt együttese. Leszögezte, megérdemelten szerzett vezetést a magyar válogatott, és bár a második fél­időben meghozott kényszerű cserék meghatározták a játék képét, az utolsó percig sem volt veszélyben a győzelem.

,,Az elmúlt két évben elért válogatott eredmények után az utóbbi időszakban mutatott játék bizakodásra ad okot. Fontos a szerénység, nem szabad elszállni magunktól, de a szint, amit elértünk, bizakodásra ad okot a további meccsekre tekintve” – értékelt Rossi.

A finnek szövetségi kapitánya, Markku Kanerva csalódottságát fejezte ki, egyben gratulált a ,,nagyon erős” magyar válogatottnak, amely mint mondta, ,,nagyon jól játszott és megérdemelten nyert”.

Nem szabad sajnálni

Szalai Ádám szerint nem szabad utólag sajnálni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csak a második helyen zárt a Nemzetek Ligájában. A vasárnap a finnek elleni csoportzárón is eredményes csatár elmondta, nagyon rossz időben jött a kapitányváltás az együttesnél, hiszen Marco Rossinak Georges Lee­kens menesztését követően mindössze öt napja volt arra, hogy felkészítse az együttest, amely végül 1-0-ra kikapott Finnországban a sorozat első fordulójában.

,,Azt gondolom beáldoztuk annak, hogy a csapat felvegye azt a rendszert, amit a mostani kapitány elvár. Aztán azon meg lehet gondolkozni, mi lett volna, ha lett volna ideje néhány barátságos mérkőzésen felkészülni” – tette hozzá a Hoffenheim támadója, aki a neki remek gólpasszt adó Kalmár Zsoltot is méltatta: ,,Nagyon sokat fejlődött az elmúlt válogatott mérkőzéseken. Sokat kell vele beszélni, de maximálisan végrehajtja, amit kell. A képességei megvannak, előrefelé nagyon jó, és ha még egy kicsit hátrafelé is javul, komoly kis középpályás lesz belőle.”

Kalmár csütörtökön az észtek és vasárnap a finnek ellen megnyert mérkőzésen is a válogatott egyik legjobbja volt. Ahogyan ő fogalmazott, remek formája elsősorban annak köszönhető, hogy bízik benne a szakmai stáb, valamint az egész csapat teljesítménye is segíti őt.

,,A második hely összességében nem rossz a csoportban, de utólag azért van bennünk némi hiányérzet a finnországi vereség, vagy az észtországi döntetlen kapcsán. Ugyanakkor azt gondolom, jó úton haladunk előre” – jegyezte meg.

ÉM


Nemzetek Ligája

C-Liga, 2. csoport

Magyarország – Finnország 2-0 (2-0)

Budapest, 9400 néző. V.: Vincic (szlovén).

Magyarország: Gulácsi – Baráth (Lang, 52.), Orbán, Kádár T. (Vinícius, 46.) – Nagy Á. – Lovrencsics G., Kalmár, Kleinheisler, Dzsudzsák, Korhut (Holender, 54.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Finnország: Joronen – Granlund (Toivio, 46.), Arajuuri, Väisänen, Uronen – Lod, G. Kamara, Lam (Kauko, 60.), L. Taylor (Forsell, 74.) – Tuominen, Pukki. Szövetségi kapitány: Markku Kanerva.

Gólszerző: Szalai (29.), Nagy Á. (37.).

A csoport másik mérkőzésén: Görögország – Észtország 0-1 (0-1).

A csoport végeredménye

1. Finnország 6 4 - 2 5-3 12

2. Magyarország 6 3 1 2 9-6 10

3. Görögország 6 3 - 3 4-5 9

4. Észtország 6 1 1 4 4-8 4


További eredmény

A labdarúgó Nemzetek Ligája 6. forduló első játéknapjának még nem közölt eredménye:

A-Liga

2. csoport: Svájc – Belgium 5-2 (3-2).

A csoport végeredménye: 1. Svájc 9 pont, 2. Belgium 9, 3. Izland 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!