Sport - Foci

2018.03.20. 19:20

360 fokos videó: Neymar Jr’s Five - A miskolci brazilok bajnoksága

Miskolc - A Neymar nevével fémjelzett focibajnokság tulajdonképpen egy hivatalos keretek között zajló, amatőr grund-világbajnokság.

Miskolc - A Neymar nevével fémjelzett focibajnokság tulajdonképpen egy hivatalos keretek között zajló, amatőr grund-világbajnokság.

Roppant érdekes, ahogy a brazil favellákban kialakult szabályrendszer most körbejárja a világot, hogy aztán legügyesebb képviselői eljussanak Brazíliába, egy nagy döntőre - nem éppen a nyomortelepekre.

Más foci ez, mint a megszokott. Kispályán, torinó kapura, futsal labdával, alapvonalak közé zárva játszanak az ötfős csapatok. Ezek pedig sokkal finomabb játékot, magasabb technikai felkészültséget igénylő körülmények. Egy mérkőzés 10 percig tart, vagy amíg el nem fogynak a játékosok. Ugyanis itt jön az extra csavar: aki gólt kap, attól ki kell állnia egy játékosnak.

Ez az én olvasatomban azt jelentette, hogy aki belövi az első gólt, tulajdonképpen nyert, mivel onnantól kezdve még emberelőnybe is kerül. Nem túl fair, távol áll a kiegyenlítő focitól, és ezt az eredmények is tükrözték. A legtöbb meccs vége 5:0 lett. Viszont akikkel beszélgettünk, nem osztották a véleményemet, hogy ennek így semmi értelme.

Minél többet focizni

A Savage FC és a MasterFive játékosai éppen az előnyét látták ennek a rendszernek. Szerintük így sokkal pörgősebb a játék, nem kell sokat ülni két meccs között a padon, hiszen egy összecsapás akár 2 perc alatt is véget érhet. Arról nem is beszélve, hogy az igazán ügyes csapatok hátrányból fordítva még inkább a mennybe mennek.

És ha belegondol az ember, ez az a játékforma, ami tényleg a foci szeretetéről szól. A cél, hogy minél többet legyen a pályán a játékos, ott pedig tényleg a maximumot hozza ki magából, a lehető legjobb technikával, mert elég egy hiba, és könnyen bukhat az egész csapat. A srácok sem azért jöttek Miskolcra, mert mindenáron utazni akarnak Brazíliába...

A Red Bull Neymar Jr’s Five selejtezőit az egész világon megrendezik, március 17-én a miskolci Egyetemvárost lepték el a többnyire amatőr, 16 és 25 év közötti futballisták (két túlkoros azért engedélyezett volt). Végül a győztes Barik, és az őket követő Puskás FC, Ginga, és Santander csapatai jutottak be az országos döntőbe. Az ottani győztes pedig utazhat Brazíliába, a Neymar Intézetbe, ahol a nemzeti bajnokok mérik össze tudásukat.


Nézz körbe 360 fokban!

" target="_blank">A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


[related-post post_id="3799789"]

[related-post post_id="3798402"]

[related-post post_id="3796026"]

[related-post post_id="3792747"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!