Sport - Foci

2017.09.27. 09:46

MLSZ - A Diósgyőr a heti bírságbajnok

Budapest - Hat élvonalbeli csapat kapott pénzbüntetést a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottságától kedden.

Budapest - Hat élvonalbeli csapat kapott pénzbüntetést a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottságától kedden.

NB I

- A  Fegyelmi Bizottság (FEB) az FTC – Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 100.000 Ft, a Diósgyőrt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az MLSZ szidalmazása) 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

- A FEB a Fehérvár – Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Fehérvárt, mint visszaesőt a rend nem megfelelő biztosításáért (az ellenfél egyik játékosának lelocsolása), valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása) 250.000 Ft, a Honvédot, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

- A FEB a Mezőkövesd – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Mezőkövesdet mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért és szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása) 100.000 Ft, az Újpestet, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (sportszakemberek szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

- Fekete Máté (Budafok), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 2, Forró Gyula (Nyíregyháza), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- A FEB az MTK – Soroksár mérkőzéssel kapcsolatban a Soroksárt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának és sportszakemberének a szidalmazása), valamint becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért, rasszista megnyilvánulásért 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

- A FEB tárgyalás megtartása után a Nyíregyháza ellen az MTK elleni mérkőzéssel kapcsolatos határozatában kiszabott 100.000 Ft-os pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!