Sport - Foci

2017.08.29. 23:22

MLSZ - Pénzbüntetés öt klubnak és egy edzőnek

Budapest, Balmazújváros, Debrecen, Mezőkövesd, Miskolc - Az Újpest, a Haladás és a Honvéd 200-200, a Videoton és a Diósgyőr 100-100 ezer forintos büntetést kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától.

Budapest, Balmazújváros, Debrecen, Mezőkövesd, Miskolc - Az Újpest, a Haladás és a Honvéd 200-200, a Videoton és a Diósgyőr 100-100 ezer forintos büntetést kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) Horváth Ferenc vezetőedzőt (Balmazújváros), mert a Puskás FC elleni mérkőzés után adott nyilatkozatában a játékvezetők működésére negatív kijelentést tett, ezért 50.000 Ft pénzbírság megfizetésére kötelezi.

A FEB a Videoton FC – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóink pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Balmazújváros- Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és sportvezetők szidalmazása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Haladás - Puskás mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél edzőjének, és más sportszervezeteknek a szidalmazása), továbbá az ellenfél egyik játékosának nézőtérről történt lelocsolásáért 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Honvéd - DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél egyik játékosának és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Diósgyőr – Mezőkövesd mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Kanalas Tony-Markos (Kazincbarcika) 1, Szabó László (Sopron) 1, Koronczai Benjamin (Sopron) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Kazincbarcika – Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Kazincbarcikát a rend nem megfelelő biztosításáért (tárgy futópályára történt bedobása) és a Nyíregyházát szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

A FEB az MTK - Budafok mérkőzéssel kapcsolatban a Budafokot, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

NB III

Bartha Roland (Gyöngyös) 1, Bárdos Bence (Diósgyőr) 1, Nagy Bence (Nyírbátor) 1, Reznek Donát (Nyírbátor) 1, Kovács Gergő Miklós (Cigánd) 1, Varga Bence (Iváncsa), mert amikor a labda nem volt játékban tenyérrel arcon ütötte ellenfelét 4, Gálfi László (III.ker.) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Honti József edző (BKV), mert a technikai zónát elhagyta és közben a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB III férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés

Puskás FC 30, Videoton FC 30, Sopron 20, Nyírbátor 14, Szekszárd 10, Szabadkikötő 10, BKV 10 ezer forint

- MLSZ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!