Sport - Foci

2016.11.29. 20:21

Labdarúgó Magyar Kupa - Kövesdi továbbjutás: létszámfölény gólelőnyre váltva

Budapest, Mezőkövesd - A labdarúgó Magyar Kupában a 16 közé jutásért játszott kedden a fővárosban a kövesdi együttes.

Budapest, Mezőkövesd - A labdarúgó Magyar Kupában a 16 közé jutásért játszott kedden a fővárosban a kövesdi együttes.

A labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában Rákospalotai EAC – Mezőkövesd Zsóry FC meccset rendeztek kedden délután Budapesten, villanyfényben, a hidegben. Az NB III-as házigazdák a nyolcaddöntőbe jutásról döntő mérkőzésen fogadták a dél-borsodi élvonalbeli gárdát. A vendégcsapat szakvezetője, Pintér Attila jelentőset változtatott a legutóbbi tétmeccsükön az első sípszóra kiküldött tizenegyen, hatan maradtak a múlt szombati, Újpest elleni idegenbeli bajnokin pontot szerzett kezdőcsapatból. Tujvel, Kink, Hegedűs D., Molnár G., Pauljevic, Szeles akkor is az első perctől játszott, míg két játékos, Tóth B. és Bacelic-Grgic csereként lépett pályára a kecskeméti találkozón, Nicorec és Devecseri pedig a kispadot koptatta ott, így az abszolút új fiú a Kövesdben ezúttal Baracskai volt, aki három napja nem volt a keret tagja.

Az első félidőben

A kupacsata elején a Mezőkövesd lépett fel kezdeményezően, és ennek viszonylag hamar meg is lett az eredménye, a 8. percben Kink révén megszerezték a vezetést. A megnyugvás nem sokáig tartott, mert az első akciójából a REAC is betalált, így 12 perc játék után ismét döntetlen volt az állás. A folytatásban bár sokat mozgott a vendégcsapat támadásban, de a helyváltoztatások, és a területnyitások nem hoztak lehetőségeket, és igazán nagy gólszerzési alkalma egy szögletrúgást követően volt a Kövesdnek, ám ekkor Tóth B. és Kink sem tudott a kapuba találni. A REAC a saját térfeléről igyekezett kontra akciókat vezetni, és a jól védekező hazai együttes előtt a 35. percben nyílt gólszerzési lehetőség, de Papp Gy. kapáslövése elkerülte Tujvel kapuját. A félidő hajárjáig sportszerű keretek között zajló meccsen egy taktikai fault után fogyatkozott meg a fővárosi együttes létszáma, ha Pfister nem állítja meg Bacelic-Grgicet, bizonyára ziccer lett volna az akcióból. A második félidő kérdése a kiállítás után az lett, hogy mihez tud kezdeni az emberfórral a dél-borsodi együttes.

Fordulás után

A második játékrészre tovább erősítette támadó szekcióját a Kövesd, Szelest cserélte le Pintér edző, és ezzel összefüggésben a védekező középpályás, Hegedűs D. húzódott egy sorral hátrébb, mert a gólerős Sterstik beállt. A fölényben futballozó vendégcsapat előtt az 55. percben adódott nagy lehetőség az előny visszavételére, de a hátsó sorból a kapu elé érkező Devecseri 4 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt. Egy órája játszottak a csapatok, amikor újabb kövesdi frissítés ékezett Mevoungou személyében, mert nem igazán látszott a létszám- és osztálykülönbség a pályán. De a 66. percben csak sikerült újabb gólt szereznie az NB I-es gárdának, egy kontra végén, a fellazult hazai védelemmel szemben, és ez az állás, az hogy a REAC-nak jobban ki kelet nyílnia, a Kövesdnek kedvezett. Ennek ellenére a 72. percben, egy hazai szabadrúgás után Balázs B. fejese csattant a kapufán, de a túloldalon az erre érkező válasz eldöntötte a meccset, Kink remek előkészítéséből Bacelic-Grgic is betalált. Volt még a hajrában egy kihagyott kövesdi 11-es, de ezen a napon ez is belefért, a jobb erőkből álló vendégcsapat összességében megérdemelten jutott tovább.

ÉM


Jegyzőkönyv

Rákospalotai EAC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (1-1)

Budapest, 400 néző. V.: Gyarmati II. T. (Horváth Z., Bertalan D.).

Rákospalotai EAC: Tóth D. – Kutai, Nagy G., Balázs B., Pesti – Pfister, Lászka – Papp Gy., Kollár, Pálmai – Kiss T. Vezetőedző: Dinka Balázs.

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Pauljevic, Szeles, Devecseri, Baracskai – Hegedűs D. – Molnár G., Tóth B., Bacelic-Grgic, Nicorec – Kink. Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Szeles helyett Strestik a 46., Tóth B. helyett Mevoungou a 60., Molnár G. helyett Sós a 77., Lászka helyett László B. a 77., Papp Gy. helyett Papp K. a 83., Pálmai helyett Pásztor a 89. percben.

Sárga lap: Pfister a 22., Szeles a 43., Pesti a 45., Mevoungou a 76. percben

Kiállítva: Pfister a 40. percben.

Gólszerző: Kink (0-1) a 8., Kiss T. (1-1) a 12., Nicorec (1-2) a 66., Bacelic-Grgic (1-3) a 73. percben.

Jók: Tóth D., Balázs B., Papp Gy., ill. Kink, Bacelic-Grgic, Hegedűs D., Nicorec.

Dinka Balázs: – Az első félidőben nagyon jól helytálltunk, a játékrész végén történt kiállítás döntően befolyásolta a meccs kimenetelét. A második félidei teljesítményéért is le a kalappal a fiúk előtt, hiszen ha 1-2-nél bemegy a kapufánk, vagy az ezt követő támadásból nem kapunk gólt, akkor még szorosabb meccset játszhattunk volna.

Pintér Attila: – Először is köszönjük a REAC-nak, hogy partner volt abban, hogy a hivatalos játéknaptól egy nappal korábban játsszuk le ezt a meccset. A mérkőzést mi uraltuk az elejétől, rúgtunk is egy gólt, majd egy kontra végén a REAC is betalált, de ez benne van az ilyen játékban. Utána viszont nekünk volt 2-3 lehetőségünk, és a második félidőben eldöntöttük a meccset, de ha egyenlő létszámban kellett volna futballozni, akkor is nyertük volna. Nagyon jó, és szervezett csapatot ismertük meg ellenfelünkben, a bajnokságban mindent jót kívánok nekik.


Percek, események

8. perc: Egy baloldali vendégakció során Bacelic-Grgic pörgette a labdát a 16-oson belülre futó Kink elé, akinek 14 méterről eleresztett lövése az őt kísérő védőn megpattanva a kapu bal oldalában kötött ki, 0-1.

12. perc: Egy hazai kontra során Papp Gy. adott jobbról remek labdát Kiss T.-nek, a ziccerbe került támadó pedig a bal oldalon, a kaputól 15 méterre kilőtte a bal alsó sarkot, 1-1.

40. perc: Egy vendég kontra során Bacelic-Grgic lépett volna ki a kezdőkörből, akit Pfister ütközött le, állított meg szabálytalanul. A játékvezető szabadrúgást ítélt, és sárga lapot adott a hazai játékosnak, és mivel ez már a második volt neki, a piros is előkerült, 10 főre fogyatkozott a REAC.

66. perc: Egy hazai szöglet utáni labdaszerzésből indult meg a Kövesd, a támadás végén Molnár G. jobbról ellőtt bombáját Tóth D. kapus még hárította, de a labda a túloldalon üresen álló Nicorec elé pattant, aki 15 méterről a léc alá durrantott, 1-2.

73. perc: A hazai 16-oson belül gurigázott a Kövesd, Kink passza után Bacelic-Grgic került ziccerbe a kaputól 13 méterre, és lapos lövése után a labda a bal sarokban fékeződött le, 1-3.

85. perc: Bacelic-Grgiccsel szemben szabálytalankodott László B. a 16-oson belül. A játékvezető által megítélt 11-est Strestik végezte el, akinek a bombája a felső lécről vágódott ki.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!