Sport - Foci

2016.08.03. 13:08

Magyar válogatott - Király Gábor visszavonult a válogatottól

Budapest - Király Gábor visszavonult a magyar labdarúgó-válogatottól, amellyel nyolcaddöntőig jutott a franciaországi Európa-bajnokságon.

Budapest - Király Gábor visszavonult a magyar labdarúgó-válogatottól, amellyel nyolcaddöntőig jutott a franciaországi Európa-bajnokságon.

A 40 éves kapus, aki kedden honlapján jelentette be döntését, 1998-as bemutatkozása óta 107 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, amivel csúcstartó az örökrangsorban.

"A Haladásban végigjátszott szezon után pihenés nélkül vágtam neki a nyári Európa-bajnokságra való több mint egy hónapos kemény felkészülésnek. Minden erőmet beleadtam, de közben a szervezetem jelezte, hogy itt a határ! Maximalista vagyok és maximális teljesítményt szeretnék nyújtani, azonban 40 esztendősen ez már klub és válogatott szinten együtt nem megy" - írta a hálóőr, aki szerint a motivációja és az elkötelezettsége most is megvan, de a profi futballban eltöltött 24 év nem múlt el nyomtalanul a testében.

Király leszögezte, számára a piramis csúcsa a nemzeti együttesben szerepelni, és úgy gondolta, amíg hívják, addig szeretné a válogatottat szolgálni.

"Bernd Storck szövetségi kapitány az Európa-bajnokság után nekem adta a döntés jogát a folytatásról. Én úgy döntöttem, hogy nem lehet méltóbb a búcsú egy olyan Európa-bajnoki szereplésnél, ami igazi futball-lázat váltott ki és rengeteg örömöt okozott a magyar embereknek, és ami után ismét visszakerült a magyar labdarúgás az európai nagyszínpadra" - olvasható Király állásfoglalásában.

A szürke mackónadrágjáról is elhíresült kapus a Haladásban kezdte pályafutását, majd onnan igazolt a német Hertha BSC-hez, amellyel a Bajnokok Ligájában is szerepelt. Később olyan csapatokban fordult meg, mint az angol Crystal Palace, a West Ham United, az Aston Villa, a Burnley, a Fulham, vagy a német Bayer Leverkusen és az 1860 München. Király tavaly nyáron tért vissza Szombathelyre.

A Herthával nyert két német Ligakupát, a Bundeligában pedig megválasztották a legjobb kapusnak. Ötször érdemelte ki a magyar Aranylabdát és kétszer lett az év legjobb magyar labdarúgója. A magyar válogatottsági rekordja mellett Eb-csúcsot is tart, ugyanis 40 évesen és 86 naposan ő a legidősebb játékos, aki pályára lépett a kontinensviadalok történetében.

Király a második játékos, aki a nyári Eb után visszavonult a nemzeti együttestől, ugyanis a válogatottsági listán 94 szereplésével harmadik Juhász Roland júliusban jelentette be elhatározását.

Az Eb-n mind a négy meccsen Király védte a magyarok kapuját.

- MTI -


Egy hónapja játszotta a magyar válogatott a több okból is emlékezetessé vált meccsét Portugáliával. Ezt idézi fel a következő hangulatos videó, amely egy szurkoló személyes élményeit foglalja össze.

Király Gábor volt a "legkeresettebb" magyar labdarúgó az interneten a franciaországi Európa-bajnokság ideje alatt.

Hajdú B. István a vasárnapi Portugália - Franciaország Európa-bajnoki döntő után sem hazudtolta meg önmagát és élő adásban a magyar szurkolótábor számára oly kedves dallammal búcsúzott a kontinensviadaltól.

Újra a DVTK labdarúgócsapatával készül a franciaországi Európa-bajnokság egyik hőse, a Diósgyőr csapatkapitánya, Elek Ákos. Megérkezését követően a dvtk.eu készített vele interjút, melyben az élményeiről és persze a jövőről is ejtett néhány szót.

Juhász Roland visszavonul a magyar labdarúgó-válogatottól, amellyel nyolcaddöntőig jutott a franciaországi Európa-bajnokságon.

Most sírsz. Elcsuklik a hangod. Nemhogy végigmondani, végiggondolni sem tudod a mondatot, ami ott tolul benned. Nem tudod, hogy boldog légy vagy szomorú. Lehetetlen, de mindkettő vagy egyszerre. Amit véghezvittél a fizikai- és lelki erődet messze túlszárnyalva, egy nemzetet tett boldoggá. Nehéz elhinni, de azokat is, akik néhány hete még a nevedet sem tudták, azokat is, akik kételkedtek benned vagy korábban ordenáré módon kritizáltak. Fekete Zsuzsa írása.

Itt egy elég meggyőző videó a buliról: a Magyar Nemzeti Válogatott üdvözlése a Hősök Terén 360 fokban!

A magyar válogatottnak a franciaországi Európa Bajnokságon nyújtott teljesítményével elégedett több ezres tömeg fogadta a labdarúgó csapatot a budapesti Hősök terén hétfőn délután. A szurkolók megtöltötték a tér középső részét, illetve a rendőrség lezárta a Dózsa György utat is az ünneplés idejére.

A szurkolók így köszöntötték a magyar válogatottat a vereség után. Kilyén Tamás felvétele.

Szalai, Stieber, Gera, Dzsudzsák, Dzsudzsák még egyszer és Birkir Saevarsson voltak a legnagyobb hőseink ebben a két hétben.

A Trollfoci Facebook oldalán jelentek meg ezek a videók, amin a magyar-portugál meccs magyar szívnek legszebb pillanatai láthatók. Élje át őket Ön is testközelből!

Ezer gól- vagy cselösszefoglalónál is izgalmasabb az a videó, ami semmi mást nem mutat, mint a kispadokat, miközben egymás után lesz 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, aztán 3:3.

Ha költészetben rendeznének Európa-bajnokságot, akkor Hajdú B. István, az M4 Sport kommentátora valószínűleg lemaradna a dobogóról. Mivel azonban József Attila klasszikusának átdolgozása a magyar futball rajongóinak szól, ezért aztán hihetetlenül kedves a magyar fülnek.

A magyar szurkolók többsége a marseille-i kikötőben gyülekezett, és tőlük volt hangos a város ezen területe az Izland elleni második csoportmérkőzés előtt a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!