Sport - Foci

2012.04.23. 10:08

DVTK: Rados lepke és két piros

A Diósgyőr a zsinórban negyedik elvesztett bajnokiját kilenc emberrel fejezte be.

A Diósgyőr a zsinórban negyedik elvesztett bajnokiját kilenc emberrel fejezte be.

A labdarúgó NB I 25. fordulójában vasárnap délután a Győri ETO FC vendége volt a Diósgyőri VTK csapata. A piros-fehérek összeállítása több helyen is változott a legutóbbi, Kaposvár elleni, idegenben elvesztett mérkőzéshez képest. Két ok miatt: kényszerűségből és taktikailag.

Az előbbivel kapcsolatos tények: a hetek óta sérült alapember Gallardóhoz, újonnan Seydi és Abdouraman is csatlakozott, utóbbi kettő nem is került be az utazó keretbe. Taktikai szempontból a Kaposvárott bekapott három gólban ludas hármasból csak Vági került a kispadra, helyette Vadász kezdett, Rados kapusnak igazi alternatívája nem is igazán lett volna, Frizonit pedig nem cserélte le Szentes Lázár szakmai igazgató Góhérre. A védelemben történt még egy változás: a belső védők közül Nagy T., aki a legutóbbi bajnoki hajrájában enyhe agyrázkódást szenvedett és emiatt le is kellett cserélni, ezúttal nem volt kezdő, a helyén Rakovic kezdett (Nagy T. pedig immár egészségesen, a kispadra került). A kényszerű okok miatt kimaradt Abdouramant Takács P. próbálta meg pótolni, Seydi hiányában pedig Arze lett kezdő a középpálya jobb oldalán, így Tisza lett a csúcsék.

A meccs előtt a magyar kezdők csatáját a hazaiak nyerték, az ETO-ban négy hazánk fia vonult ki a játékvezetővel a pályára a meccs előtt, a Diósgyőrben pedig három. A meglehetősen üresen kongó stadionba a 100 fős diósgyőri szurkolótábor igyekezett életet vinni kedvenceik biztatásával. Az ETO mellett a DVTK is a biztonságos védekezésből indult ki, ebből pedig unalmas játék lett, helyzetek szinte egyátalán nem adódtak egyik oldalon sem. A DVTK első valamirevaló támadását, amit kapura lövéssel fejezett be, a 35. percben vezette, de a hazaiak sem dicsekedhettek sokkal jobb mutatótkkal, három minutával később Dudás szabadrúgása volt az első igazán kecsegtető lehetőségük (előtte egy egyből kapura csavart szögeltnél kellett tornáznia Radosnak). Aztán a félidő hajrájában, hogy valami érdekes is történjen, arról Strestik gondoskodott, kiállíttatta magáról Sekourt, aki elkövette azt a butaságot, hogy felült a provokációnak.

 Labdarúgó NB I, 25. forduló

 Győri ETO FC – Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)

Győr, 1000 néző. V.: Farkas Á. (Kelemen, ifj. Varga G.).

Győri ETO FC: Stevanovic (0) – Babic (6), Dordevic (6), Stanisic (6), Völgyi (6) – Pilibaitis (6) – Trojakovic (6), Pátkai (6), Koltai (5) – Strestik (6), Dudás (5). Vezetőedző: Pintér Attila.

Diósgyőri VTK: Rados (3) – Vadász (6), Gal (6), Rakovic (6), Frizoni (5) – Takács P. (5), Sekour (5-2=3) – Arze (4), Fernando (4), Luque (4) – Tisza (4). Szakmai igazgató: Szentes Lázár.

Csere: Dudás helyett Varga R. (6) a 62., Arze helyett Bacsa (5) a 63., Babic helyett Takács Á. (-) a 76., Luque helyett Gohér (1) a 79., Strestik helyett Ahjupera (-) a 82., Fernando helyett Csirszki (-) a 85. percben.

Sárga lap: Pátkai a 23., Rakovic a 38., Strestik a 42., Rados a 87., Frizoni a 92. percben.

Kiállítva: Sekour a 42., Gohér a 80. percben.

Gólszerző: Strestik (1-0) az 54., Ahjupera (2-0) a 88. percben.

Pintér Attila: – Végig fölényben játszottunk, az első játékrészben is többet birtokoltuk a labdát, a második félidőben pedig bebizonyítottuk, hogy tudunk jobban is játszani. Több lehetőségünk volt, örülök, hogy ezt a három pontot meg tudtuk szerezni, számunkra ez nagyon fontos volt.

Szentes Lázár: – Nem voltunk igazán hatékonyak a támadásban, kevés kapura lövésünk és kidolgozott helyzetünk volt. A kiállításokat majd megítélik ennek a témának a szakértői, a sorsunkat döntően befolyásolta, amikor 10 főre fogyatkoztunk.

 

Fordulás után

Az emberhátrány ellenére stabilnak és szervezettnek tűnt a DVTK, a Győr nem igazán tudott mit kezdeni a fórral, de egy kapitális hiba után vezetést szereztek a zöld-fehérek, Rados ugyanis nagy potyagólt kapott. Ez meglehetősen megviselte a hálóőrt, nem sokkal később a másik nagy hibáját is elkövette, de ezt megúszta kapott gól nélkül a Diósgyőr. Próbálta életben tartani a pontszerzés reményét ezek után is Szentes Lázár, így a kispadon helyet foglaló egy kapus, öt védekező típusú játékos és egy szem csatár közül az utóbbit, Bacsát küldte pályára. Sokkal jobb nem lett a támadójáték ettől, ráadásul még egyszer a vendégek kapujába került a labda. Igaz ezt kapustámadás előzte meg, így az eredmény nem változott, de Rados percekig ápolták, aztán mégis folytatni tudta a játékot.

Volt egy nagy bravúrja is, de mentálisan nem jött helyre, ezt jelezte a hajrában, egy rossz vetődése utáni labdaelrúgásért kapott sárga. Ekkor mát nem volt a pályán Gohér, akinek két perc játék sem jutott, mert Strestik őt is kiállíttatta magáról, eljátszva a nagy halált. A hajrában még annyi történt, hogy beállt Csirszki, aki 17 évesen élete első élvonalbeli bajnokiját játszotta. Ekkoriban már csak az volt a kérdés, hogy kap-e még egy gólt a 9 játékossal küzdő Diósgyőr. Kapott, Ahjupera még megkozmetikázta a végeredményt.

 

 Percek, események

 42. perc: Strestik lökte fel Sekourt, a játékvezető nem állította meg a játékot, mert a labda a DVTK-nál maradt. A szabálytalankodó hazai labdarúgó a földön fekvő Sekour mellett elsétálva még odamondott a diósgyőrinek, amire ő felpattant, mellel ellökte a győri játékost, aki fájdalmasan a földre vetette magát. A játékvezető a DVTK futballistájának piros-, a győrinek sárga lapot adott.

54. perc: Sterstik kapta meg a labdát a kapuval szemben, és 26 méterről lövésre vállalkozott, a nem túl jól helyezett labda a sután mozduló Rados kezéről a kapu jobb oldalába perdült, 1-0.

80. percben: Strestik csúszott össze az egy perce a pályán lévő Góhérrel, a hazai játékos ismét nagy színészi alakítást vitt véghez, fájdalmas arcát látva a játékvezető azonnal piros lapot adott a védőnek.

88. perc: A jobb oldalról Trajkovic küldte a kapu elé a labdát, Pátkai lemaradt a beadásról, viszont jó lett az Ahjuperának, aki 12 méterről a kapu jobb oldalába bombázott, 2-0.

   


 

 

 

    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!