Sport - Foci

2010.06.01. 08:20

Tornyi feljelentette a DVTK-t

<p>Az Észak-Magyarország információi szerint Tornyi Barnabás az MLSZ-hez fordult jogorvoslatért, mivel a közös megegyezéssel történt szerződésbontáskor rögzített határidőre nem kapta meg a járandóságát a diósgyőri klubtól.</p>

Az Észak-Magyarország információi szerint a DVTK labdarúgócsapatánál 2010. január 4-e és április 7-e között vezetőedzőként dolgozott Tornyi Barnabás a Magyar Labdarúgó Szövetséghez fordult jogorvoslatért, mivel a közös megegyezéssel történt szerződésbontáskor rögzített határidőre nem kapta meg a klubot működtető DFC Kft.-től a járandóságát.

"Erről nem nyilatkozom"

A feljelentésről megkérdeztük a legfőbb érintettet, vagyis Tornyi Barnabás. A DVTK volt vezetőedzője ezt mondta: „Erről nem nyilatkozom! Ezt csak Nagy Béla, a DVTK-t működtető gazdasági társaság ügyvezetője teheti meg, ha értelmét látja. Azt sem tudom megerősíteni, hogy feljelentettem a klubot, mert ez a jogi képviselőm asztala. Tartom magam ahhoz a megállapodáshoz, mely szerint egy szót sem mondok a DVTK-ról, a csapatról, a városról. Ugyanis az itt történtekről senkinek nem formálok véleményt.”

Nagy Béla, a DFC Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, tud arról, hogy Tornyi Barnabás milyen lépésre szánta el magát.

– A volt vezetőedző távozásakor abban állapodtunk meg a szerződés felbontásakor, hogy június 30-i dátummal bezárólag fizetjük a havi járandóságát, és bár valóban tettünk arra vonatkozó ígéretet, hogy ezt az összeget hamarabb folyósítjuk, ennek a hiányzó anyagiak miatt nem tudtunk eleget tenni. Emiatt jöttek elő a volt edzőnk régi reflexei – mondta Nagy Béla.

A DFC Kft. ügyvezetője nem kívánta nevesíteni azt az összeget, amellyel Tornyi Barnabásnak tartoznak.

Az Észak-Magyarország érdeklődésére a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékese elmondta: a fegyelmi bizottság a mai ülésének napirendjére tűzte a Tornyi Barnabás-féle beadvány tárgyalását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!