Sport - Foci

2010.06.09. 17:16

FOCI VB: Minden készen áll a nyitányra,

<p>Minden készen áll arra, hogy pénteken elkezdődjék a foci világbajnokság - közölték szerdán a dél-afrikai torna rendezői.</p>

Egyetlen problémának azt látták, hogy napközben forgalmi dugók várhatók, ezért arra kérték a szurkolókat, hogy lehetőség szerint hagyják otthon az autóikat, és használják a tömegközlekedési járműveket, legalábbis a nyitómeccs napján.


"90 ezer nézőre számítunk a nyitómérkőzésen, és ha a szurkolók kocsikkal jönnek, komoly korlátozásokat fognak tapasztalni" - mondta a rendező bizottság szóvivője. Rich Mkhondo szerint a tömegközlekedés kiváló lesz a vébé idején.

A forgalmi dugókkal, illetve komoly fennakadásokkal kapcsolatos aggodalmak májusban váltak intenzívvé, amikor két johannesburgi felkészülési mérkőzés előtt közlekedési zűrzavar alakult ki, és ezért több ezer szurkoló jókora késéssel ért a stadionba.

Mkhondo azt mondta szerdán, hogy aki mégis megkockáztatja, hogy autóba ül, az számoljon azzal is, hogy több mint másfél óráig fog utazni, és nem biztos, hogy talál parkolóhelyet, miközben 15 perc alatt a stadionba érhet vonattal. A pénteken kezdődő labdarúgó világbajnokság nyitómeccsét a házigazda Dél-Afrika játssza Mexikóval. Előtte lesz a nyitóünnepség, közép-európai idő szerint dél körül és várhatóan két órán át fog tartani.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!