Sport - Foci

2010.06.28. 16:01

FOCI VB: A FIFA nem reagál a bírói hibákra

<p>A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nem foglalkozik a videobíró bevezetésével - jelentette ki hétfőn a szervezet szóvivője.</p>

  • Nicolas Maingot kérdések özönét kapta a rendszeres napi sajtótájékoztatón a két vasárnapi mérkőzésen történt hibás bírói döntésekkel kapcsolatban. Válaszokat azonban már nem adott.

"Nem nyitunk vitát a bírói döntésekről a napi sajtótájékoztatókon" - jelentette ki a FIFA szóvivője, miután egymás után kapta a kérdéseket a vasárnapi mérkőzésekről. A szóvivő kijelentette, hogy nem kompetens a kérdésben, majd egy újságírói kérdésre válaszolva közölte, hogy a szövetség Bíró Bizottságához kéne fordulniuk.

A FIFA szóvivője azokra a kérdésekre sem volt hajlandó válaszolni, amelyek a videobíró esetleges bevezetésével foglalkoztak. A szövetség korábban már vizsgálta annak lehetőségét, hogy lassításokkal ellenőrzik a bírói döntéseket, de végül elvetették a több más sportágban alkalmazott módszert.

Sepp Blatter, a FIFA főtitkára erősen ellenzi a technológiai segítséget. A szóvivő közlése szerint a főtitkár egyelőre nem nyilatkozik a vasárnapi hibákkal kapcsolatban.

A vasárnap rendezett Anglia-Németország mérkőzésen az angol Frank Lampard gólját nem adták meg, mert a bírók nem látták, hogy a felső lécről lecsapódó labda átlépte a gólvonalat, mielőtt kipattant a kapuból. Az Argentína-Mexikó mérkőzésen pedig a bíró megadta Carlos Tevez lesgólját. Mindkét esetben a lassításokon egyértelműen lehetett látni, hogy hibás döntések születtek.

Az a bizonyosos gól - Nézze meg videónkon >>>

Németország végül 4-1-re verte Angliát, Argentína pedig 3-1-re győzött Mexikó felett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!