Sport - Foci

2010.05.22. 23:26

BL: Az Inter került Európa trónjára

<p>Az Internazionale Diego Milito duplájával 2-0-ra legyőzte a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája madridi fináléjában. A milánói klub ezzel a hatodik klub lett, amely egy szezonon belül képes volt triplázni.</p>

A Chelsea tulajdonosában, Roman Abramovicsban alighanem szombat este tudatosult csak igazán, mekkora butaságot csinált 2007. szeptember 20-án, amikor hagyta, hogy José Mourinho távozzon a londoni klubtól.

A portugál szakember három évet töltött a Kékeknél és ezen időszak alatt hat trófeát nyert a csapattal, csak éppen azt a Bajnokok Ligája-serleget nem sikerült elhódítania, amelyre az orosz üzletember annyira vágyott.

Abramovics azóta is csak álmodozik az európai klubfutball legfontosabb kupájáról, míg a portugál fenegyerek szombaton, Madridban másodszor emelhette magasba a BL-trófeát, miután az általa edzett Internazionale Diego Millito duplájával 2-0-ra legyőzte a Bayern München labdarúgócsapatát.

- Mourinho mindig győztes csapatot állít össze, de számára teljesen közömbös, hogy milyen játékkal nyer a csapata, csak az érdekli, hogy nyerjen – nyilatkozta a héten a portugál egykori játékosa, Arjen Robben.

A holland szélső szavaival nehéz lenne vitába szállni, elvégre tény, hogy a milánói csapat stílusa nem látványos, ellenben nagyon eredményes. A fekete-kékek ugyanis megnyerték az olasz bajnokságot, az Olasz Kupát, szombat este pedig a Bajnokok Ligájában is a csúcsra értek. Az Internazionale 1965 óta először, története során pedig harmadszor lett Európa királya.

A siker fő letéteményese a fentebb már említett Diego Milito volt, aki tavaly nyáron érkezett a csapathoz. Az argentin támadó, aki képességeihez mérten aprópénzért, mindössze 25 millió euróért került a milánóiakhoz, a Santiago Bernabéuban megrendezett fináléban két gyors kontra végén vette be Hans-Jörg Butt kapuját.

Az első félidő 35. percében Júlio César kirúgását követően Milito fejelte le a labdát Wesley Sneijdernek, a holland karmester egyből visszatette azt a dél-amerikai elé, aki előbb átvette a labdát, majd még mielőtt a becsúszó Holger Badstuber szerelhetett volna, a kapu közepébe bombázott.

A második félidőt remekül kezdte ugyan a Bayern, ám hiába játszott jobban és mezőnyfölényben a német alakulat, gólt mégis az Inter szerzett. A 70. percben Samuel Etoo hozta játékba Militót, az argentin kicselezte Daniel Van Buytent, majd higgadtan a hosszú sarokba tekert, ezzel kialakítva a 2-0-s végeredményt.

- Kérem, ne nevezzenek arrogánsnak, de Bajnokok Ligáját nyertem, és úgy gondolom, különleges vagyok – nyilatkozta még 2004 júniusában Mourinho. Mi tagadás valóban az. Egy különleges zseni, aki minden bizonnyal a Real Madridnál folytatja edzői karrierjét.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ:

BAYERN MÜNCHEN - INTERNAZIONALE 0-2 (0-1)

Madrid, Bernabéu, vezette: Howard Webb (angol).

BAYERN MÜNCHEN: Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber - Robben, Van Bommel, Schweinsteiger, Altintop (Klose, 63.) - Müller, Olic (Gómez, 74.). Vezetőedző: Louis Van Gaal.

Kispad: Rensing, Görlitz, Klose, Pranjic, Contento, Gómez, Tyimoscsuk

INTERNAZIONALE: César - Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu (Sztankovics, 68.) - Zanetti, Cambiasso - Sneijder - Eto’o, Milito (Materazzi, 92.), Pandev (Muntari, 79.). Vezetőedző: José Mourinho.

Kispad: Toldo, Córdoba, Sztankovics, Muntari, Mariga, Materazzi, Balotelli

Gólszerző: Milito (35., 70.)

Sárga lap: Demichelis (26.), Van Bommel (78.), ill. Chivu (29.)

Forrás: http://www.sportklub.tv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!