Sport - Foci

2010.04.23. 20:29

DVTK: A döntetlen is kudarc lenne

<p>Vasárnap hazai pályán a Haladást fogadja a DVTK a labdarúgó NB I-ben.</p>

Az előző fordulóban Kispesten vendégeskedett a Diósgyőr, amely hamar, szűk fél óra alatt beszedett négy gólt, s így nem igazán maradt esélye arra, hogy eredményes legyen a Honvéd otthonában. A védelemben volt egy-két „betli”, s részben ezért, részben sérülés miatt Tóth László vezetőedző némileg átszervezi ezt az alakzatot (is).

– Mivel Bognár sérült, Vukadinovic szerepel majd jobbhátvédként, a bal pedig Sadjóé lesz, aki egy hete csereként lépett pályára. Supicot Takács váltja, ennek az az oka, hogy fiatal játékosunk olyan típusú belső középpályás, aki védekezésben és támadásban is jól használható, használhatóbb társánál. Nem egészséges Lippai sem, elképzelhető, hogy Menougong kerül be, de ez majd eldől. Elől Balajti Ádámra nem számíthatok sárga lapok miatt, ami azt jelenti, hogy Brnovic lesz Bajzát társa – vázolta a vasárnapi formációt a miskolci szakvezető, aki a legfontosabb heti teendőnek az alábbiakat nevezte: – Próbáltam, próbáltuk hangsúlyozni, hogy ne zökkenjünk ki, ne essünk letargiába, hiszen mindenki érezte: pontot, pontokat hozhattunk volna a Bozsik stadionból, ami sajnos nem sikerült a meccs első negyedének dekoncentrált futballja miatt. Még van hátra pár bajnoki, a helyzetünk egyáltalán nem reménytelen, de ahhoz a hazai meccseket könyörtelenül be kell húzni.

Mentalitás: példa

Vagyis vasárnap a Haladás ellen is ez az egyetlen elfogadható végeredmény:

– Számomra már a döntetlen is kudarc lenne... – adott egyértelmű véleményt Tóth László, aki azért nem feledkezett meg arról, hogy dicsérje a vasiakat. – Egy szervezett csapatról van szó, egy jól felépített klubról, amelynél nyugodt a háttér. Remek focistáik vannak, olyanok, akik az NB I-ben meghatározók. Guzmics, Rózsa, Halmosi, Sipos, Molnár B., vagy éppen Kenesei, amennyiben szóhoz jut. Biztos vagyok benne, hogy nem lesznek kiesési gondjaik, de nekünk le kell győznünk őket.
A vezetőedzőnek ezek után neveket mondtunk, akikről véleményt formált. Elsőként Roszel Róbertet említettük, aki látványosan „partvonalon” túlra került.

– Arra a helyre, ahol ő játszott, én másfajta embert képzelek el... Az első hat mérkőzésen, amikor még nem edzői szemmel néztem a dolgokat, kiderült, hogy nem Diósgyőr szintű labdarúgó, nem győzött meg arról, hogy belefér a kezdőbe. Ugyanakkor a hozzáállására, az edzésmunkájára egy rossz szavam nem lehet, mindent megtesz azért, hogy bizonyítsa: helye van a keretben. Ez a mentalitás sokak számára példa lehet.

Tartózkodott

A korábbi renitens légiósról, az angol Rohan Ricketts-ről (akinek legutóbb a fővárosban harminchárom perc jutott, csereként) az alábbiakat jegyezte meg Tóth László.

– Képességei alapján akár a magyar első osztály meghatározó futballistája is lehetne, de az elmúlt hónapokban, hetekben annyi negatív kritika érte, amin nehezen teszi túl magát. Nagyon akart Kispesten, vállalkozott, de olyan szituációkba is belement, amit így, ebben az állapotban, görcsösen még nem tudott megoldani. A tudását, mondom, tiszteletben tartom.
S a végére maradt Tóth László legnagyobb felfedezettje, a nem is oly régen Bőcsről Szombathelyre igazolt Irhás Ignác.

– Ezekben a napokban tartózkodtam attól, hogy akár még telefonon is beszéljek vele, ez így sportszerű. Az ősszel az ő góljával nyert a Haladás, lehet, ha az akkor nem történik meg, akkor a továbbiak sem a DVTK-nál és én sem vagyok vezetőedző... De az élet kiszámíthatatlan... Óriási váltás volt számára elmenni innen, de megállta, megállja a helyét, legyen szó nemzetközi meccsről, vagy a magyar élvonalról. Kilenc éves kora óta pátyolgattuk kollégáimmal, remélem, az elkövetkezendő években vissza fog térni a megyébe, akár Diósgyőrbe és még jobban ki fog tudni teljesedni tehetsége, amit megérdemelne.A DVTK várható kezdőcsapata

Malinauskas - Vukadinovic, Gal, Jeknic, Sadjo - Dobos (Menougong), Takács (Huszák), Búrány, Lippai (Menougong) - Bajzát, Brnovic.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!