Sport - Foci

2008.11.27. 13:57

Nagy Zoltán a Bajnokok Ligájában parádézott

<p>Nicosia - Az egykori diósgyőri kapus bízik benne, hogy tavasszal is BL résztvevő lesz csapatával.&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bajnokok_Lig_ja_2008_11_27_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Bajnokok Ligája 2008.11.27." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/video/33910/anorthoszisz-famaguszta---werder-bremen-2-2" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Sajnos nem túl jó hírekkel tudok szolgálni... – mondja a telefonba csütörtökön délelőtt Nagy Zoltán, a Diósgyőri FC egykori hálóőre, a ciprusi „csodacsapat”, a labdarúgó Bajnokok Ligája B csoportjában szereplő Anorthosis Famagusta kapusa. – Éppen az orvostól jövök, aki ugyan nem lát semmilyen elváltozást, azonban nekem a sétával is gondjaim vannak. Vár még rám egy MRI vizsgálat (a Magnetic Resonance Imaging rövidítése, melynek jelentése: mágneses magrezonancia – a szerk.), ahol kiderülhet, hogy a szalagok sérültek-e, avagy sem. A sérülésem? A végén volt egy nagy védésem, amikor szerencsétlenül ráültem a térdemre...

Szerénykedik ugyan Nagy Zoli, akinek viszont nem csak ez az egy nagy védése volt, hiszen a Werderes  Almeida a végén a gyoztes találatot is bevihette volna, de Nagy kifogott rajta, így maradt a 2-2.

Nehéz lesz

A BL 5. fordulóját várva nagyon felfokozott volt egyébként a hangulat a szigeten. Zoli meséli, hogy elfogytak például a jegyek elővételben.

– Arra számítottunk, hogy az Inter megveri a Panathinaikoszt, mi pedig arra törekedtünk, hogy nem sietettjük a dolgot, ám ha van elől lehetőségünk, akkor azt megpróbáljuk kihasználni – árulja el az egykori diósgyőri. – Sikerült gólokat szereznünk, de óriási volt rajtunk a nyomás. A 70. percig, 2-0-ig nem is volt gond, de utána kiegyenlítettek a jó erőkből álló németek. Ennek ellenére jó véleménnyel vannak a helyi lapok a teljesítményemről és a csapatról. A meccs másnapján pedig kijelenthettem, hogy a mennyország és a pokol között voltunk. Azt hiszem, hogy óriási dolog lenne tavasszal is a Bajnokok Ligájában szerepelni! Higgye el, rajtunk nem fog múlni! A menetelés elején a 3. hely, vagyis az UEFA Kupa volt a tét. De most már szeretnénk a legjobb 16 közé kerülni. Nagyon nehéz lesz, hiszen Görögországban kell kiharcolnunk a továbbjutást.

agy_zoli600.jpg" content-type="image/pjpeg" content-length="56981" />

Van tennivaló

A jövő tavasszal 35 esztendős kapus egyébként nem is olyan régen még a televízióban nézte a BL-t és az Intert is. Aztán...

– Érdekes dolog ez, hiszen nem is olyan régen szerdánként egy sör mellett a csapattársaimmal a Bajnokok Ligája valamelyik meccsét néztük, most meg belecsöppentünk ebbe a hihetetlenül fantasztikus körforgásba – mondja a hórihorgas játékos. – Jó lenne, ha tovább tartana az álom, de mivel nekünk nincs téli szünetünk, van így is tennivalónk. Szeretnénk bajnokok lenni és olyan eredményt elérni, amely a következő idényben is feljogosítja a csapatot arra, hogy a nemzetközi porondon szerepeljünk.

- Juhász-Léhi István -

NÉZZE MEG A VIDEÓT IS A FAMAGUSTA - WERDER MECCSRŐL: 

Remény
„Reménykedem, hogy Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya figyelemmel kíséri az én teljesítményemet is” – fogalmaz Zoli. ,,Ha úgy alakulna és felajánlanák, hogy menjek a válogatotthoz; óriási lenne! Persze ehhez sok minden kell, nem csak egy meccs. Még nem kaptam ezzel kapcsolatban semmilyen visszajelzést.”
Emlékeztető
Anorthosis Famagusta – Werder Bremen 2-2 (0-0)
Nicosia, GSP-Stadion, 21 000 néző, v.: Mejuto González (spanyol)
Anorthosis Famagusta: Nagy Z. – Konsztantinu, Kacavakisz, Dellasz, Leiwakabessy – Ocokoljic (Fruszosz, 56.), Szkopelitisz (Nikolau, 46.), Dobrasinovic, Laban – Sávio (Panagi, 71.), Taher. Edzo: Temuri Ketsbaia.
Werder Bremen: Vander – Fritz (Boenisch, 75.), Mertesacker, Naldo, Tosic – Frings, Baumann (Hunt, 59.), Diego, Özil – C. Pizarro (Rosenberg, 79.), Hugo Almeida. Edzo: Thomas Schaaf.
Gól: Nikolaou (62.), Savio (68.), illetve Diego (70., 11-esbol), Almeida (87.)

 

 

Kapcsolódó cikkek:

BL: Dzsudzsákék kiestek
A holland PSV Eindhoven Dzsudzsák Balázzsal a soraiban kikapott a spanyol Atlético Madrid otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.  Bajnokok Ligája 2008.11.27.

Ikszelt a Juve és a Manchester is
A Bajnokok Ligája keddi játéknapján a zebrák és a vörös ördögök is gól nélküli döntetlennel zárták idegenbeli szereplésüket. Bajnokok Ligája 2008.11.25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!