Sport - Foci

2008.04.15. 12:54

Agyonlőttek egy szurkolót Szerbiában

<p>Futak - Verekedés közben agyonlőttek egy futballszurkolót kedden hajnalban Szerbiában az Újvidék (Novi Sad) melletti Futakon (Futog).</p>

Az összetűzés a Vojvodina és a Partizan Belgrád drukkerei között tört ki. A csetapatéban az egyik Partizán fanatikus elővett egy pisztolyt, egy vojvodinástagyonlőtt, egyet súlyosan megsebesített - jelentette a szerb média.

A két ellenséges szurkolótábor már a szombati Vojvodina-Partizan mérkőzés (1-1) után összecsapott egymással. Akkor is többen megsérültek, legkevesebb 30 embert őrizetbe vettek a hatóságok. A drukkerek akkor beszélték meg, hogy egy későbbi időpontban újra összetűznek. A hétfő esti leszámolásra a legtöbben vasrudakkal és szúró-, illetve vágóeszközökkel érkeztek - közölte a rendőrség.

A szerb bajnokságot egyébként a Partizan vezeti, a Vojvodina harmadik.

Kapcsolódó cikkek:

  • Újabb focitragédia Olaszországban
    Újabb tragédia történt az olasz labdarúgásban: egy Parma-szurkolót elütött egy busz.
  • Késelés Rómában
    Az AS Roma - Catania mérkőzés előtt a helyi ultrák megkéseltek három vendégszurkolót az Olimpiai Stadion közelében.
  • Újabb áldozata van az olasz futball huliganizmusnak
    Rivális szurkolók összetűzése közben agyonlőttek egy fanatikust Olaszországban az ország középső részén, egy autópálya melletti pihenőhelyen.
  • Véletlenül lőtte le a Lazio-szurkolót a rendőr
    Véletlenül lőtte le a Lazio egyik szurkolóját vasárnap a vétkes rendőr - írta a hétfői Corriere della Serra című olasz lap, amelynek név nélkül nyilatkozott
  • Gyilkossággal vádolják a rendőrt 
    Emberölés helyett gyilkossággal vádolják azt az olaszországi rendőrt, aki vasárnap lelőtt egy futballszurkolót egy autópálya melletti pihenőben - közölte a rendőr ügyvédje.
  • Ezrek búcsúztak a lelőtt szurkolótól
    Több ezren búcsúztak szerdán Rómában a hétvégén lelőtt olasz futballszurkolótól. A Lazio-drukker temetésére Milánóból, Genovából és Livornóból is érkeztek szurkolók.
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!