Sport - Foci

2008.01.02. 19:01

Hitzfeld elhagyja a Bayernt

<p>Júniusban távozik a Bayern München vezetőedzői posztjáról Ottmar Hitzfeld - jelentette be szerdán Uli Hoeness, a klub általános igazgatója.</p>

A német szakembernek a nyáron jár le a szerződése a bajorokkal, és most már biztosan nem hosszabbít a csapattal. Hitzfeld jelenleg tárgyalásban áll a svájci labdarúgó-szövetséggel a válogatott jövőbeli irányításáról.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a Bayern edzője a következő szezonban, a német lapok azonban Marco Van Bastent, a holland válogatott nyáron leköszönő szövetségi kapitányát tartják a legnagyobb esélyesnek.

Hitzfeld már másodszor áll a Bayern élén: 1999 és 2004 között ugyanis már irányította a csapatot. Az alatt az öt év alatt négy bajnoki, két kupa- és egy Bajnokok Ligája trófeát is begyűjtött a bajorokkal. Februárban tért vissza a csapathoz a kirúgott Felix Magath helyére. A bajor együttes azonban csalódást keltő, negyedik helyen zárta az idényt. A nyári erősítéseknek köszönhetően a bajorok szépen meneteltek a Bundesligában, az utóbbi mérkőzéseken azonban rendkívül gyengén játszott a csapat.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!