Sport - Foci

2007.12.03. 06:27

Nem örülnek a halálcsoport tagjai

<p>Nem örülnek a sorsolásnak a jövő évi, osztrák-svájci, közös rendezésű Európa-bajnokság halálcsoportjába kihúzott csapatok.</p>

A 2008-as kontinensviadal C-jelű kvartettjébe Olaszország, Franciaország, Hollandia és Románia került a vasárnap a svájci Luzernben megtartott sorsoláson.

Az Eb-re kijutott 16 csapatot négy darab négyes csoportba sorsolták. A legjobb nyolc közé csak a kvartettek első két helyezettjei kerülnek be, így az olasz-francia-holland-román négyesből ketten biztosan kiesnek a további küzdelmekből.

A világbajnoki címvédő olaszok már a selejtezőkben egy csoportban voltak a franciákkal. Roberto Donadoni szövetségi kapitány szerint már kijutniuk sem volt egyszerű, a csoport pedig kifejezetten nehéznek tűnik. "Nem volt szerencsénk, reggel valahogy megéreztem, hogy nagyon belehúzunk" - mondta Donadoni.

A francia szövetségi kapitány, Raymond Domenech szerint most biztosan vannak boldogabb edzők, mint a halálcsoport trénerei. "Ha lehetett volna, pont ezt a három együttest kerültük volna el, de most már nincs mit tenni, ez van, ezt kell szeretni" - értékelt Domenech.

A hollandok mestere, Marco van Basten sem volt elégedett a sorsolással. "Egy csoportba kerülni a legutolsó világbajnokság két döntősével, ez elég kemény. Nagyon jó csapatok, nagyon jó, tapasztalt játékosok, nem lesz egyszerű játszani ellenük" - mondta. "De nem szabad lebecsülni a románokat sem, akik ellen nagyon megszenvedtünk a selejtezők során is" - tette hozzá van Basten.

Az Európa-bajnoki címvédő Görögország a D-csoportba került, Oroszországgal, Spanyolországgal és Svédországgal egy társaságba. Otto Rehhagel, a hellének mestere szerint nem lesz egyszerű továbbjutni, elég csak a svédekre gondolni, akiket a világ egyik legjobb csatára, Zlatan Ibrahimovic erősít.

Az egyik házigazda, Svájc az A-csoportban Törökország, Portugália és Csehország ellen lép pályára. Az első elemzések szerint Portugália és Csehország pályázik a legjobb eséllyel a kvartett első két helyére.

A B-jelű négyesbe került a másik házigazda Ausztria. A sógorok első Eb-jükön vesznek részt, a háromszoros győztes Németországot, Lengyelországot és Horvátországot kapva ellenfélül. A 2006-os németországi vb-n a német és a lengyel szurkolók többször is összecsaptak egymással, míg Horvátországot legutóbb az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fenyegette meg a kizárással, amennyiben szurkolóit nem tudja megfékezni.

Joachim Löw német szövetségi kapitány szerint egyáltalán nem könnyű a csoportjuk. "Ausztria otthon játszik, egy egész ország mögöttük áll, ezt nem szabad elfelejteni. HorvátországAngliát ütötte el a továbbjutástól, a lengyelek ellen pedig nagyon kemény meccset játszottunk a tavalyi vb-n" - mondta Löw.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!