Sport - Foci

2007.12.05. 19:14

Ki lesz Dél-Korea kapitánya?

<p>Gerard Houllier, vagy Mick McCarthy lesz a dél-koreai labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya? Már csak ők ketten maradtak a posztra pályázók közül.</p>

A döntés végeredményét várhatóan pénteken teszik közzé - jelentette be szerdán a dél-koreai labdarúgó szövetség (KFA) szóvivője.

Az ázsiai válogatottnak július óta nincs kapitánya. Akkor mondott le a holland Pim Verbeek. Verbeek azután távozott posztjáról, hogy az idei Ázsia-kupán csak a harmadik, csalódást keltő helyet szerezték meg. A helyi média szerint a kapitány évi 1,1 millió dollárt (220 millió forintot) tehet zsebre.

Houllier korábban irányította a francia a válogatottat, a Liverpoolt és az elmúlt években az Olympic Lyont is. Az angol csapattal ráadásul UEFA-kupát is nyert. McCarthy az ír válogatott élén elért sikereiről híres, a 2002-es világbajnokságon ugyanis óriási meglepetésre bejutott a nyolcaddöntőbe csapatával. Az ír szakember jelenleg a Wolverhampton Wanderers menedzsere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!