Vegyész RC

2021.03.24. 08:00

Másodszor is kikapott a VRCK a Pénzügyőrtől az elődöntőben

A bajnoki elődöntő második felvonását kedden vívta a Vegyész RC Kazincbarcika.

Molnár István

Fotó: Kozma István

A férfi röplabda Extraliga fináléjáért az egyik ágon a Vegyész RC Kazincbarcika és a Pénzügyőr SE csapata harcol az egyik fél harmadik sikeréig tartó elődöntőben. Az előző hét végén a fővárosiak hozták hazai pályán az első felvonást, így 1–0-s előnyre tettek szert az észak-borsodiakkal szemben.

Juhász–Péter csere

Nem erősen ütött, hanem helyezett labdákból szerezte első két pontját a VRCK (2–0), de jött Reffatti, és két jó megmozdulása egyenlítést ért. Dudás remek fogadása is kellett Juhász centertámadásához, majd a PSE olvasta jól a játékot, és ekkor egy kemény blokkot is bemutattak (3–5).

A látogatók nyitásai ültek, fogadásban kellett a biztatás, leginkább Guilhermének. Mihalj kapta pontosan a feladást Páeztől (6–8), aztán Kovács Z. outja után 8–8 lett az állás. Hullámzott addig mindkét csapat teljesítménye, ez idő tájt ismét a Pénzügyőr kapta el a ritmust (9–12), Magyar labdáját elnézték a hazaiak, mire időt kért Toronyai edző (11–15). Guilherme és Juhász sánca jelezte a Vegyész szándékait, mentek, küzdöttek a labdákért Páezék (14–16). Mihalj figyelt egy visszaérkező labdára, nagyon kellett a pontja (16–19). Juhász egy ütközésnél a földön maradt, a bal vállát fájlalta, cserélni is kellett, Péter M. jött centerbe. A zöld mezes vendégek rendületlenül haladtak a szakaszsiker felé, egy kiváló hazai sánc jelezte, nem engedne a Vegyész, azonban Reffattiék sem engedtek (20–25).

 

Időkérések a hajrában

A második felvonásra visszajött Juhász, úgy nézett ki tehát, hogy nincs nagy gondja. Mihalj, ha kapta, jó százalékkal ütötte be a labdákat középről (2–2), de Kovács Z. sem maradt el tőle produktumban. Dudás tapssal igyekezett buzdítani a társait, kellett, mert játékban egy lépéssel a házigazda előtt járt a PSE (3–5). Rása is a főszereplők közé tartozott ekkor, a VRCK ütései nem jöttek be, sőt nyitást is elnéztek – naná, hogy időkérés lett a vége (4–9). Az is ritka, hogy egy csapat háromszor blokkol, ezt a vendégek megtették, más kérdés, hogy Reffatti kezéről a fenti lámpatesthez ért a labda. Minden erejét előhozva játszott és jött fel a Vegyész (8–10), de a másik oldal sem engedett (8–12). Csizmadia szállt be két nyitásra, a játék menetén nem sikerült fordítania a Barcikának (13–16). Ciupa dolgozott őrült energiával, miként Reffatti is ezt tette, egy közös eset után éppen ők pacsiztak. Juhász és Árva sáncolt kiválóan, a különbség azonban maradt (18–21). 20–21-nél viszont Jókay Zoltán látta elérkezettnek az időkérést, eszmélt is a PSE (20–23), erre a hazai szakvezető nyúlt közbe. 22–24-nél Ciupán voltak a szemek, aki a hálóba szervált (22–25).

Öt–egyes sorozat

A harmadik szettben nagy nyomás nehezedett a VRCK-ra, hiszen mindenképpen szépíteni kellett volna a meccsben maradáshoz. Nem kezdte jól ezt a játszmát a Vegyész, mindenhová odaértek a vendégek, és ők szereztek pontokat (1–4). Árva helyére Bibók érkezett (2–6), nagyon úgy nézett ki, hogy a Pénzügyőr nem szeretne extra játszmákat. Vesztett helyzetből is a fővárosiak gyarapodtak, ezért 3–9-nél nem jöhetett más, mint hazai időkérés. 5–1-es sorozattal jelentkezett a Vegyész (8–10), máris szorosabb lett a küzdelem. Megérdemelte a dicséretet a fiatal Bibók, csapata kétegységnyire volt a budapestiektől (11–13). Aztán a rés megnőtt, így 11–16-nál megint kellettek az edzői gondolatok a Barcikánál. A hibák innentől kezdve nem fértek bele, kényelmes helyzetben volt a vendéggárda (12–18). Az akaratra nem lehetett panasz a Vegyésznél, de a mérkőzést végig kontroll alatt tartó Pénzügyőr ezt a játsz­mát is megnyerte (17–25).

Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE 0:3 (–20, –22, –17)

Kazincbarcika, zárt ajtók mögött. V.: Horváth, Árpás.

Vegyész: Páez 1, Juhász 9, Guilherme 7, Ciupa 7, Mihalj 8, Árva 6. Csere: Dudás (liberó) 1, Péter M., Csizmadia, Földes, Bibók 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Pénzügyőr: Magyar 3, Kovács Z. 12, Kiss D. 7, Pedro 11, Rása 7, Reffatti 12. Csere: Feliciano (liberó), Bán (liberó), Tordai, Szabó M., Solti. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Toronyai Miklós: – Nem emlékszem arra, mikor volt utoljára, hogy ilyen enerváltak voltunk a szervák terén, mert egy ász nyitásunk sem volt. A Pénzügyőrnek igazából nem is kellett extrákat hoznia, a saját hibáinknak köszönhetően simán hozták a meccset. A párharc előtt is tudtuk, hogy nehéz lesz, most aztán végképp az lesz.

Jókay Zoltán: – Sikerült kijavítanunk azokat a hibákat, amiket az első mérkőzésen elkövettünk. Sokkal koncentráltabban és magabiztosabban játszottunk, illetve volt több jó teljesítmény is a csapatban, ennek köszönhetjük ezt a győzelmet.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–0, a Pénzügyőr javára.

(A borítóképen: A zöldben játszó vendégek három szettben diadalmaskodtak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!