Vajóczki Karolina Krisztina

2019.11.30. 07:00

Mit jelent számomra, hogy piarista diák lehetek?

A piarista kollégium valami olyan többletet ad, amiért egy életen át hálás lehetek.

V. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium

Forrás: A szerző fotója

Öt éve élek a sátoraljaújhelyi piarista kollégiumban. Biztonság, törődés és szeretet vesz körül minden nap. A lelki atyák és a nevelőink értünk dolgoznak. Mindannyian egyformák vagyunk, nincs megkülönböztetés, hanem elfogadás van. Segítség és útmutatás minden helyzetben. A lelkünkre is figyelnek, hitben éljük mindennapjainkat, és ez ad egy olyan többletet, ami megnyugvással tölt el.

Bátran merem állítani, hogy a kollégium a második otthonommá vált. Falai közül kilépni talán sohasem fogok tudni egészen. Valamennyire biztosan örökre bennem marad. Nem csak abban segíti a diákokat, hogy önállóbbak és talpraesettebbek legyünk, de segít abban is, hogy kikerülve a „való életbe”, a különböző impulzusok ne érjenek minket váratlanul. A kollégium olyan, mint egy nagy „társasház”, ahol különböző személyiségű, adottságú és anyagi helyzetű emberek élnek együtt nap, mint nap, figyelve egymás érzéseire és szükségleteire.

Legutóbb a Piarista Pedagógia Napokon vettem részt Budapesten, ahol volt lehetőségem sok új diákkal és atyával megismerkedni. Tetszett, hogy mindannyian – köztük én is – lehetőséget kaptunk arra, hogy kifejtsük gondolatainkat az aktuális témákkal kapcsolatban. Közben megismertük egymás gondolatait is. Jó érzés volt, hogy számítanak a diákok véleményére, meghallgatnak bennünket, és reagálnak is rá. Mindannyian egyformán fontosnak éreztük magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!