Szoboszlai Ádám

2019.11.23. 13:13

Az önkéntes állatmentők segítenek újra visszakapni a szabadságukat

Mindenhol találni civil szervezetet. Én a Mályi Természetvédelmi Egyesületet találtam meg.

Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium

Etetés

Fotó: Szoboszlai Ádám

Az önkéntesség olyan tevékenység, melyet egyénileg vagy csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként a közös jó érdekében végeznek, anyagi ellenszolgáltatás nélkül.

Végtelen sok szeretet kapható

Nagyon szeretek a Természetvédelmi Egyesülethez járni, mert mindig megismerhetek új állatokat, esetleg új gyógymódokat.

Végtelen sok szeretetet lehet kapni egy-egy állattól, ha jól bánunk vele. Nekem a legszebb emlékem, tapasztalatom az őzekhez kötődik. „Ők” az emberi butaság, tudatlanság miatt kerülnek be általában az egyesülethez. Gyakran megesik, hogy túrázók megsajnálják a fűben bújó és az anyjára váró kis őzeket, és mivel megfogják, megsimogatják, az anyja már nem fogja tovább nevelni az emberszag miatt. Így kerülnek Mályiba is.

Emlékszem, hogy először nagyon féltek tőlem, amikor közelítettem hozzájuk, de amikor meglátták a kezemben a cumisüvegeket, akkor már egyből szaladtak és boldogan szopiztak. Volt, hogy a kis mókusok etetését nézhettem végig, volt, akit a macska szájából mentettek meg, volt, aki a nagy eső miatt fuldoklott, s így lett végül megmentett mókus.

Mindennap

Azt is élveztem, amikor a kismadarakat etethettem, vagy amikor egy gólya kikelését nézhettem végig. Érdekes és szomorú is volt látni egyben, amikor az áramütött vércsék szárnyát masszírozták, mágnesezték, hogy helyre álljon a vérkeringésük. Mályiban mindennap azon dolgoznak, hogy az állatoknak esélyük legyen visszanyerni a szabadságukat.

Szoboszlai Ádám 9. a. Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!