Alsóberecki

2019.05.13. 16:00

Harmadszor is Halmajális

Alsóberecki május eleji rendezvénye igazi közösségépítő esemény volt.

Bánhegyi Gábor

Rengetegen voltak a rendezvényen

Immár a harmadik Halmajálist rendezték meg Alsóbereckiben. Az ötlet szinte tálcán kínálta magát, hiszen a település közelében folyik el a Bodrog, de a versenyt a holtágnál rendezték és rendezik meg évről évre.

Közösségi rendezvény

Verseny ugyan a rendezvény, mégsem ez a fő csapásirány, hanem az, hogy ezeken az alkalmakon minél többen gyűljenek össze Alsóbereckiben. Nem csupán a településen élőket várták és várják, hanem bárkit, aki szeretne az ismerőseivel, barátaival egy kicsit önfeledten szórakozni.

A megjelenteket Emriné Bajnok Zita polgármester köszöntötte. Az alsóberecki önkormányzat vezetője tudatosan törekszik arra, hogy lehetőleg minél több olyan programot szervezzen, amely építi a régió közösségét, és ezen erőfeszítéseit szemmel láthatóan siker is koronázza.

Tíz csapat

Az idei versenyre összesen tíz csapat nevezett. Akadt köztük olyan társaság, akik az egyszerű halételek hívei, de voltak olyanok is, akik inkább úgy döntöttek, az összetettebb gasztronómiai élményeket tálalják fel. Az önkormányzat minden nevező csapatnak adott egy pontyot, innentől pedig a versenyzők döntöttek arról, megelégszenek ennyivel, vagy saját forrásból más egyéb halfajtákkal is gazdagítják az alkalmi étlapot.

Voltak olyanok, akik a hallevest is átalakították a saját szájuk íze szerint, de akadt olyan társaság, amelyik lazacfilét készített kapros rákmártással, de Alsóberecki polgármesterétől megtudtuk, volt olyan versenyző csapat, amelyik ravioliba töltött ponttyal nevezett. Emriné Bajnok Zita azt is elárulta, a csapatok többsége korábban már otthon lefőzte a menüjét, hogy itt már csak ismételni kelljen. Természetesen idén is elkészült Alsóberecki halászléje is, amit a résztvevők megkóstolhattak.

Azokra is gondoltak, akik nem versenyezni érkeztek, számukra számos kiegészítő programot kínáltak a jól sikerült rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!