Sátoraljaújhely hírei

2018.01.27. 16:26

Nyerő szériában vannak Sátoraljaújhelyen

­Sátoraljaújhely - Tizenötmilliárd ­­forint érkezik ­Sátoraljaújhelyre.

­Sátoraljaújhely - Tizenötmilliárd ­­forint érkezik ­Sátoraljaújhelyre.

Sátoraljaújhely neve a köztudatba a legutóbb a tervezett Szár- és Vár-hegy közötti üveghíd miatt került be, de Szamosvölgyi Péter, a város polgármestere nem erre a legbüszkébb.

Új játszóterek

– Annak örülünk, ha ­beszélnek rólunk, annak még inkább, ha el is látogatnak hozzánk – mondja Szamosvölgyi Péter. – Azt már régóta felismertük, ennek a régiónak természeti- és épített értékei miatt kiemelkedően fontos a turizmus, ezért a ­környékbeli településekkel együtt mi is azon dolgozunk, hogy minél több turisztikai attrakcióval várjuk a térségbe ­érkezőket, akiket igyekszünk minél hosszabb időre itt is tartani. De ugyanannyira fontosnak tartjuk azt, hogy az itt élőket helyben tartsuk, vagy az ­elszármazottakat­ ­visszacsábítsuk.

A szívemhez a legközelebb az itt élőket szolgáló beruházások állnak." Szamosvölgyi Péter

Sátoraljaújhely az elmúlt egy évben nyerő szériára váltott, hiszen a benyújtott pályázataik zöme sikeresnek bizonyult.

– A TOP-os és a turisztikai pályázatainknak a 99 százaléka sikeres volt – mondja a városvezető. – Ennek köszönhetően összesen mintegy 15 milliárd forint érkezik a városba. Vannak olyan beruházások, amelyeket már sikerült át is adni. Mindez azt jelzi, az elmúlt években rákészültünk erre a feladatra, a pályázatok megírása alapos volt, tudtunk elég időt és energiát fektetni ezeknek a munkáknak az előkészítésébe. Természetesen a kívülállóknak a látványberuházások a legfontosabbak. Számunkra is azok, hiszen ezek a beruházások hozzák ide a turistákat, akik ­bevételt jelentenek a városnak, az ­itteni vállalkozásoknak, így a nagyobb bevétel több szolgáltatást generál, azok pedig újabb munkahelyeket jelentenek, ami elengedhetetlenül fontos. Mára már elmondhatjuk, hogy ennek is köszönhetően egyre kevesebb embert tudunk a közmunkaprogramba felvenni. De a szívemhez a legközelebb a helyben élőket szolgáló beruházások állnak, azok közül is a nyolc új játszótér megépítése. Nem csupán a megépítés volt öröm, ­hanem az is, hogy látom, ezeket a játszótereket egyre többen használják. Ugyancsak örülök annak, hogy folytatódtak az út– és járdafelújítások a városban. Többségüket saját erőből oldottuk meg saját gyártású anyagokkal. Lehet, nem ­haladtunk olyan gyorsan, mintha egy ­építőipari cégre bíztuk volna, de magunknak dolgoztunk, magunknak, egymásnak ­teremtettünk értéket, apró lépésekkel haladva egy még inkább élhető város felé.

Együtt a fiatalokkal

A város vezetése az utóbbi időszakban egyre karaktereseb­ben fordul a fiatalok felé.

– Sátoraljaújhely valamikor egy virágzó polgári város volt, és van esélyünk arra, hogy ­ismét azzá váljon – mondja Szamosvölgyi Péter. – Ez azonban elképzelhetetlen képzett, tetterős fiatalok ­nélkül. Emiatt is örülünk ­annak, hogy sok évnyi ­kitartó munkának köszönhetően ­beindult az egyetemi képzés a városban és az előzetes felmérések szerint a következő tanévben sokkal többen szeretnének nálunk tanulni. Ennek a városban lévő ipari cégek örülnek a leginkább, hiszen tárt karokkal várják már most is a képzett szakembereket. Meggyőződésem, ha egy fiatal lát perspektívát a városban, ha tudja, hogy képes nálunk stabil egzisztenciát ­teremteni, akkor nem fogja elhagyni a régiót. Ennek jegyében is hozunk létre ­például egy közösségi csoportot a Polgármester ösztöndíjasaiból, akiktől azt szeretnénk, ha meglátásaikkal, észrevételeikkel, tanácsaik­kal segítenénk a munkánkat, hogy együtt formáljuk a ­várost olyanná, amilyenné ők is szeretnék.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!