Sátoraljaújhely hírei

2018.01.17. 12:02

A havazás után beindultak a sátoraljaújhelyi hóágyúk

Sátoraljaújhely - A Magas-hegyen már készülnek a valódi síszezonra.

Sátoraljaújhely - A Magas-hegyen már készülnek a valódi síszezonra.

Az idősebb újhelyiek még emlékeznek arra, annak idején egy sípálya kialakításával kezdődött a Magas-hegyen az, amit ma Zemplén Kalandparknak hívnak, az ország leghosszabb libegőjével és bobpályájával, fedett korcsolyapályájával, mászófal-központjával, két átcsúszópályájával, lanovkájával, kalandpályáival, sí- és szánkópályáival.

Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos a minap Sátor­aljaújhelyen is kijelentette, a kormány támogatni kívánja a négy évszakos turisztikai fejlesztéseket. Ennek iskola­példája az újhelyi kalandpark, ahol télen sem áll le az élet.

Ha van hó. Eddig az újhelyi sípályákat elkerülte a fehér téli csapadék, pedig ha a környéken hófelhők gyülekeznek, az újhelyi hegyek le is „húzzák” belőle a havat.

– Most néhány napra hideg éjszakákat mond az előrejelzés – mondja Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – Be is indítjuk a hóágyúkat és a tömörítőket. Azt szeretnénk, ha a hétvégén már minden sí- és szánkópályánkon sportolásra alkalmas hó várná a téli sportok kedvelőit. Szerencsére egy kormányzati támogatásnak köszönhetően további hóágyúkat tudtunk beszerezni, így remélhetőleg a hétvégéig el tudunk ezzel a munkával készülni.

– Egy 64 milliós beruházást hajtottunk végre a kalandparkban – mondja Soltész-Vincze Tünde, a Zemplén Kalandpark igazgatója. – Ebből mintegy 18,5 millió forint volt a kormányzati támogatás. Ebből három új félautomata hóágyút és egy hótömörítőt tudtunk vásárolni a már meglévő 11 hóágyú és két hótömörítésre szolgáló jármű mellé.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!