Sátoraljaújhely hírei

2017.11.18. 08:49

Megvan az újhelyi függőhíd tervezője

Sátoraljaújhely - 77.9 millió forintos volt a győztes tervezői ajánlat a közbeszerzési eljáráson.

Sátoraljaújhely - 77.9 millió forintos volt a győztes tervezői ajánlat a közbeszerzési eljáráson.

A Közbeszerzési Hatóság által közzétett összefoglaló szerint három pályázat érkezett a sátoraljaújhelyi függőhíd tervezésére kiírt tenderre, amelyből kiválasztották a győztes céget, az MSc Mérnöki Tervező és Tanácsadó Kft.-t.

Három ajánlat

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a függőhíd ötlete nem új keletű, két évvel ezelőtt már felvetődött ugyanez a terv, de csak most adták be a pályázatot a Tokaj kiemelt turisztikai térség hazai finanszírozású fejlesztései közé a Zemplén Kalandpark legújabb látványosságaként.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. július 29-én írta ki a pályázatot a Szár-hegy és Várhegy közé álmodott függőhíd tervezésére. A pályázati kiírás szerint a feladat a kötélhíd tervének, valamint a hozzá kapcsolódó vízellátási, távközlési, elektromos tervezési, geodéziai, talajmechanikai, vízépítési, építészeti és tenderterv elkészítése. Emellett a projekthez tartozik részben meglévő nyomvonalak megerősítésével, részben új nyomvonal kiépítésével mintegy hat kilométernyi út építése is.

Így a pályázóknak vállalniuk kellett ennek a megtervezését, ahogy a kapcsolódó szakági tervek elkészítését és ezek engedélyeztetését is. A függőhíd tervezett hossza 700 méter, míg a szélessége 1,2 méter. A hídon pedig négy helyen kétoldali 60-60 centiméteres kiszélesedéssel kiálló helyeket kell tervezni. Ezeken a helyeken meg kell vizsgálni átlátszó járófelület kialakításának lehetőségét, amely az alatta elterülő táj látványát feltárja, például üveg járófelülettel.

A kiírásra három pályázat érkezett: a SpeciálTerv Építőmérnöki Kft. nettó 34,4 millióért, az MSc Mérnöki Tervező és Tanácsadó Kft. 77,9 millióért, míg a Pont-TERV Mérnöki és Tanácsadó Zrt. 138,45 millióért tervezte volna meg a függőhidat. A legalacsonyabb ajánlatot az ajánlatkérő, a Magyar Turisztikai Ügynökség érvénytelennek nyilvánította, mivel nem tudták megindokolni gazdaságilag az alacsony árat. Így a nyertes az MSc Mérnöki Tervező és Tanácsadó Kft. lett, számolt be róla az mfor.hu.

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!