Sátoraljaújhely hírei

2016.06.01. 19:50

Sátoraljaújhelyen már két Sólyom is szárnyal

Sátoraljaújhely - Átadták a Zemplén Kalandpark legújabb látványosságát.

Sátoraljaújhely - Átadták a Zemplén Kalandpark legújabb látványosságát.

Kellenek az olyan átadók, megnyitók, amikor nem az öltönyös, kicsit feszengős hangulatban sodródunk az időben – értünk egyet Szamosvölgyi Péterrel, Sátoraljaújhely polgármesterével, miközben ballagunk a libegő felé a Sólyom II. avatója után a Zemplén Kalandparkban.

Dupla Sólyom és a névnap

Már ereje volt a napnak a Magas-hegy kilátójánál is, ahol elvileg pár fokkal hűvösebbnek illett volna lennie a lentinél. Senki nem sietett, felmentünk kicsit körülnézni, merre is van a hajózható Ronyva, ami ilyen felkiáltással lett trianoni határ kettémetszve Sátoraljaújhelyet, hogy azóta se legyen ismét eggyé.

Soltész Miklós, az EMMI egyházi kapcsolatokért felelős államtitkára edzőcipősen és „Szeretlek Sátoraljaújhely!” pólóban érkezik a 8 ország 1 nemzet újhelyi táborából, ahol vállalta az egyik csapat kapitányi szerepét is. Szamosvölgyi Péter rögtön félrevonul a ceremóniamesterrel, kicsit lazítnak a programon.

Soltész Miklós is jelzi, ő nem ünnepi beszédet kíván itt mondani.

Amikor legutoljára itt jártam, a libegő középső állomásánál szálltunk ki a polgármester úrral – mondta Soltész Miklós. – Meglátott a földön egy eldobott papírdarabot, lehajolt érte és a szemeteshez vitte. Kicsi dolog ez, de akkor az jutott eszembe, aki ilyen hozzáállással vezet egy várost, az a település nagyra hivatott. A múltban volt egy szlogen: Merjünk kicsik lenni. Újhely példája azt mutatja, a kicsik igenis merjenek nagyot álmodni, és ha álmodni képesek, cselekedni is képesek lehetnek, ahogy ezt a kalandpark is bizonyítja.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolattartásért felelős államtitkára (b) csúszik a Zemplén Kalandparkban két hegycsúcs közötti, egy kilométer hosszú újonnan átadott drótkötélpályán Sátoraljaújhelyen 2016. június 1-jén. | Fotó: Vajda János

– Ezek a turisztikai fejlesztések garantálják, hogy a turisták egyre jobban meg fogják szeretni Zemplént, ami a régió felemelkedését jelentheti – mondta dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője, aki szintén sportos zakóban és farmerban érkezett.

Egy lány csúszik a Zemplén Kalandparkban újonnan átadott, két hegycsúcs közötti, egy kilométer hosszú drótkötélpályán Sátoraljaújhelyen 2016. június 1-jén. | Fotó: Vajda János

A Sólyom II. megépítését az indokolta, hogy a Sólyom tavalyi átadása után gyakran több mint egy órát kellett várakoznia a vendégeknek, hogy kipróbálhassák a másfél perces szárnyalást.

Mielőtt még Soltész Miklós és Dankó Dénes, Sátoraljaújhely alpolgármestere tandemben lecsúszott volna a két Sólyommal, az államtitkár még megkérte Novák Zoltán előadóművészt, ha már a Kalandpark vezetőjének, Soltész-Vincze Tündének névnapja, köszöntsék fel egy dallal, ami jelen esetben a Boldog születésnapot című dal pici átírásával sikerült is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!