Sátoraljaújhely hírei

2016.06.10. 10:23

Egy Sólyomnál csak kettő lehet még jobb

Sátoraljaújhely - Sípályának indult, látogatóközpont lett belőle.

Sátoraljaújhely - Sípályának indult, látogatóközpont lett belőle.Repülni azért szeretünk, mert nem tudunk, és ilyen esetben egy kis illúzió is elég ahhoz, hogy érezhessük, leigáztuk a természet törvényeit, mert az emberek már csak ilyen esendők és gyarlók, szeretik élményként, dicsőségként megélni azt, ami például a madaraknak természetes.

50–60 évvel ezelőtt kezdtek el egy sípályában gondolkozni. Szamosvölgyi Péter

Üzlet ez a jobbikból

Nincs ebben semmi rossz, ha ezeket a vágyainkat a Sólyom I-gyel vagy a Sólyom II-vel éljük ki a sátoraljaújhelyi Magas-hegy tetejéről indulva. A repülés illúziója adrenalint és endorfint szabadít fel, picit jobban érezzük magunkat, legyőzzük kicsit a félelmeink egy részét is, hogy az egypercnyi száguldás után rögtön sajnáljuk is, véget ért.

A Sólyom I tavaly debütált a Zemplén Kalandparkban, hogy azonnal kedvenccé váljon. Nyáron nem volt ritka, hogy több mint egy órát kellett várni arra, hogy valaki elindulhasson a repülésre a Szár-hegy felé.

Idén aztán a város vezetése gondolt egyet, és a meglévő kötélpálya mellé állított még egyet.

– Működési hitelt vettünk fel, nem vártunk a támogatásra – mondja Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – Osztottunk, szoroztunk, készítettünk egy üzleti tervet, felkerestük a bankot, ahol tanulmányozták, rábólintottak, és megkaptuk a pénzt. Néhány szezon alatt a Sólyom II kitermeli a hitelét, és onnantól kezdve nyereséget fog termelni. Érdekes, hogy sokáig nem tekintettek úgy a hegyre, mint turisztikai lehetőségre, ötven-hatvan évvel ezelőtt kezdtek el először egy sípályában gondolkodni a Magas-hegyen, amit mára már sikerült olyannyira be­lakni, hogy a számok szerint a régió leglátogatottabb turisztikai attrakciójává vált.


Elemek

Alsó állomás

  • libegő, bobpálya, műjég- és görkorcsolyapálya, mászófalközpont, turistaszállás
  • Középső állomás

  • kalandtúrapályák, sípályák, hófánk, játszótér, tanösvény
  • Felső állomás

  • kilátó, Dongó, Sólyom I, Sólyom II
  • A Zemplén Kalandpark

    A város és a térség egyik legnagyobb jelentőségű beruházása a Zemplén Kalandpark, amely mára már 9 teljesen új attrakciót, számos új épületet és új utat foglal magába.

    A beruházás részben európai uniós pályázati forrásból, részben Sátoraljaújhely Város Önkormányzata saját forrásából valósult meg. Első elemét – az ország leghosszabb bobpályáját – 2009. július 20-án adta át a város polgármestere, Szamos­völgyi Péter.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!