Sátoraljaújhely hírei

2014.01.29. 14:17

Hiúzok, apacsok és a többiek

Sátoraljaújhely - Két magyar és hat szlovák együttessel zajlik felnőtt amatőr hokibajnokság Újhelyben.

Sátoraljaújhely - Két magyar és hat szlovák együttessel zajlik felnőtt amatőr hokibajnokság Újhelyben.2012-ben adták át Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban az 1000 négyzetméteres, 25×40 méteres műjégpályát, amelyet hamar megkedveltek a helyiek és a környékbeliek. A Ronyva-parti városban hokicsapat is alakult, Zempléni Hiúzok néven.

– A Kazinczy Általános Iskola Diáksport Egyesületében tizenkettő-tizenöt gyermek ismerkedik a sportággal, akiket én, valamint kollégám, Czigányi Tamás tanítunk meg a korcsolyázás, illetve a hoki alapjaira – mondta az Észak-Magyarországnak Szabó László. – Ők az úgynevezett ,,kis hiúzok", míg a ,,nagyok" az a felnőtt baráti társaság, amely hetente két-három alkalommal lejár a jégpályára és ott játszik, most például a megszervezett zempléni amatőr bajnokságban. Egyelőre nem tartozunk a Magyar Jégkorong Szövetség versenyrendszeréhez, nem vagyunk klub, de szándékunkban áll bekerülni az országos vérkeringésbe.

Nem egynapos

Az amatőr bajnokságról az ötletgazdát, a Zemplén Kalandpark munkatársát, Pásztor Gábort kérdeztük:

– Már az átadás után közvetlenül nagy igény jelentkezett a pályabérlésre, egyre több amatőr csapat kezdett el átjárni hozzánk a szomszédos Szlovákiából, ahol nemzeti sport a hoki – nyilatkozta Pásztor Gábor. – Az, hogy legyen egy ilyen bajnokság már a tavalyi szezon során megfogalmazódott és csináltunk is egy egynapos, hat együttest felvonultató tornát március 2-án. Plusz tíz fok volt a hőmérséklet, de a jég jól bírta. A játékosok azonban egy kicsit elfáradtak az egész napos küzdelemben, a győzelmet végül a borsiak szerezték meg.

Záró pontvadászat

Mivel az érdeklődés nem lankadt, egyértelmű volt, hogy idén sem marad bajnokság nélkül a koripálya.

– Az előzőnél több csapat jelentkezett, ezért úgy döntöttünk, hogy egy hosszabb ideig zajló pontvadászatot írunk ki – folytatta Pásztor Gábor. – A nevezőket két csoportba osztottuk és január 13-án megrendeztük az első mérkőzést. Azóta folyamatosan mentek meccsek, kialakult a csoportok végeredménye. A folytatásban keresztbe játszanak a csapatok, az A1 a B4-gyel, az A2 a B3-mal, az A3 a B2-vel, az A4 pedig a B1-gyel, s a továbbjutók vívják majd meg a négyes döntőt, amely az érdeklődők számára térítésmentes lesz.

A szakember elárulta, pár éven belül szeretnék bővíteni, szélesíteni a pályát, hogy annak mérete megfeleljen a minimális szabványkövetelményeknek.

ÉM-MI

A II. Zempléni amatőr jégkorong-bajnokság, alapszakasz végeredmény:

A csoport:1. Apacsok-Királyhelmec (szlovák),

2. Nagykapos-Bajany (szlovák),

3. Sárospatak,

4. Zempléni Hiúzok (Sátoraljaújhely).


B csoport:

1. Tisza-Nagytárkány (szlovák),

2. Szomotor (szlovák),

3. Bodrogszerdahely (szlovák),

4. Kiskövesd (szlovák).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!