Sátoraljaújhely hírei

2012.02.17. 14:17

Hátország: bezárják a kiskapukat

Ligaértekezletet tartott Miskolcon a megyei I. és II. osztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjának mezőnye.

Ligaértekezletet tartott Miskolcon a megyei I. és II. osztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjának mezőnye.A csapatok képviselőit Sajti Viktor, az MLSZ megyei igazgatója és Balázs András, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség társadalmi elnöke tájékoztatta a tavaszi szezon feladatairól, majd elkészítették a sorsolásokat. A pontvadászat az elitben és a második vonalban egyaránt március 10-én kezdődik.

Ötven százalékkal

A klubok elnökei akár a szívükhöz is kaphattak volna a játékvezetői díjak ötven százalékos (!) emelésének hallatán, de mégsem tették: hála a társasági adókedvezmény jótékony hatásának, s ez MLSZ elnöki ígéret beváltásának. És ha már a bíráknál tartunk: eddig is előfordultak tévedések, ezután sem garantálhatja senki, hogy nem fognak hibázni, de arra ígéretet tettek az illetékesek, hogy nem lesznek lekezelőek és néhányuknak hangnemet kell változtatniuk. A társadalmi elnök kitért a hamis igazolásokra is. Ezek a család az okirathamisítás, ha úgy tetszik a csalás kategóriájába tartoznak, ezért záró toleranciát hirdetnek. Akik jogosulatlan eszközök bevetésével akarnak előnyhöz jutni, bizonyosan bűnhödnek majd, ugyanis Balázs András szerint eljött a 24. óra, azaz nincs tovább. A sportvezető szerint van mit tenni a sportorvoslás terén is, a januári hetekben ugyanis szinte képtelenség több ezer játékost megvizsgálni, ezért nagy segítség lenne, ha a háziorvosokat is bekapcsolnák a hálózatba. A településeken a körzeteikben dolgozó doktorok ismerik a legjobban „betegeiket”, ráadásul helyben tevékenykednek, így indokolt lenne, hogy vegyék ki a részüket a vizsgálatokból.

Vészjelzések

A ligaülésen kiderült, hogy a megyei I. osztályban szereplő Gönc és Sátoraljaújhely vészjelzéseket adott le, a szövetség vezetői azonban abban bíznak, hogy végül elindulnak és végigjátsszák a tavaszi szezont. Az országos trendhez igazodva a megyei elit mezőnye egyébként a jelenlegi tizennyolcról tizenhatra csökken, így akár öt gárda is búcsúcsúzhat majd a pontvadászat végén az osztálytól. Végül Balázs András örvendetes tényről is számot adot: a megyei osztályokban szereplő egyesületek immáron mindenhol sporttelepen futballozhatnak, ugyanis a földhivataloknál sikerült tiszta vizet önteni a pohárba: tisztázódtak a tulajdonviszonyok, a pályákat már sehol sem szántóként, vagy halastóként tartják nyilván.

ÉM-KT


Gönc: nem, Sátoraljaújhely: valószínű

A megyei I. osztály mezőnyéből a Gönc és a Sátoraljaújhely kritikus helyzetbe került.

Varga László, a Gönci VMSE elnöke: „Pillanatnyilag csak három játékossal rendelkezünk, ezért szinte kizárt, hogy ott leszünk a rajtnál. Ráadásul anyagi lehetőségeink a nullával egyenlőek és az önkormányzatunk sem tud segíteni rajtunk. Természetesen mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ne kelljen bedobnunk a törülközőt: az átigazolási időszak végéig, kedden éjfélig van nagyon pici reményünk...”

Szabó László, a Sátoraljaújhelyi TK szakmai vezetője: „Még tegnap is úgy tűnt, hogy megszűnünk, pénteken azonban felcsillant a reménysugár. Jelenleg hét játékosunkkal tárgyalunk és ha sikerrel járunk, akkor velük és az ifistákkal elindulhatunk, aztán, hogy bennmaradunk-e, vagy sem, majd elválik.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!