Sátoraljaújhely hírei

2011.05.24. 17:03

Szepessy Zsolt: Megfosztották a pápát díszpolgári címétől

<p>Monok - Világviszonylatban egyedülálló példanélküli, botrányos, felháborító eset történt. Monok település képviselőtestülete múlthét csütörtökön Demeterné Bártfai Emese jelenlegi polgármester beterjesztése alapján visszavonta II. János Pál díszpolgári címét. <b>Szepessy Zsolt sajtóközleménye</b></p>

Monok korábbi képviselő testülete Szepessy Zsolt előző polgármester előterjesztése alapján egyhangúan szavazta meg, hogy II. János Pál pápa kapja meg Monok település díszpolgári címét. A döntés indoklása szerint a Szentatya mindenki számára példamutató és követendő élete, emberszeretete, erős, megingathatatlan hite egyház és közösségépítő, erősítő tevékenységének elismeréséül és köszönetéül kapta a rangos címet.

Monok településen nagyrészt katolikus, istenfélő emberek élnek, akik mindannyian tisztelik II. János Pál pápát, ezért is érthetetlen a polgármester asszony döntése. A falu lakosságát megrázta, és mélyen felháborította a díszpolgári cím visszavonása.

- Szepessy Zsoltpolgármester (2006-2010) -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!