Sátoraljaújhely hírei

2011.01.24. 10:16

Kétfordulós „parkett-tánc”, tíz sportcsarnokban

<p>A hét végén a csoportselejtezőkkel kezdődik a Borosi László teremlabdarúgó emléktorna.</p>

Az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Igazgatósága immáron 26. alkalommal írta ki a Borosi László teremlabdarúgó emléktornát, s ezzel tiszteleg a megyei szövetség egykori, nagy tekintélyű elnökének munkássága előtt.
– Ezúttal hatvankilenc csapat nevezett a két fordulós tornára – újságolta Sajti Viktor megyei igazgató. – Az eseményre szűkebb pátriánk NB II-es, NB III-as, megyei I., II. és III. osztályú csapatait hívtuk meg, de nem minden egyesület él a szereplési lehetőséggel. Az bizonyos, hogy a DVTK nagyon fog hiányozni: a piros-fehérek azonban bekerültek a Borsodi Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokság debreceni fináléjába, így ugyanabban az időpontban nem vehetnek részt a Borosi Kupán.

Három napos

Az igazgató ezután néhány érdekességet említett: mivel néhány vidéki sportcsarnok nem vállalt selejtezőt (a felsőzsolcai például kézilabda emléktornának ad helyet), ezért Miskolcon és Szerencsen két-két csoportot alakítottak ki. A részletes, órára „lebontott” műsort mindenhol helyben határozzák meg. Jó hír a miskolci nézőknek, hogy a selejtezőket három napon át, pénteken, szombaton és vasárnap szurkolhatják végig. Azok a fociranjongók pedig, akik a jégkorongot is kedvelik, szombaton és vasárnap délután, a Borosi-tornát követően átmehetnek a Jégcsarnokba, ahol a Magyar Kupa döntőjét láthatják.
– A teremlabdarúgó-torna fináléjába a tizenkét csoport első helyezettje jut – folytatta Sajti Viktor. – A döntőben két hatos csoportot alakítunk ki és a sorsolást részben irányítani fogjuk, hogy mindkét mezőny megközelítőleg azonos erősségű legyen. Már most arra kérem a sportág kedvelőit, hogy február 5-ét és 6-át is írják be a naptárukba, hiszen a végküzdelem szintén látványosnak, érdekesnek és izgalmasnak ígérkezik. A finálét a hagyományoknak megfelelően a miskolci városi sportcsarnokban tartjuk.
A selejtező találkozókat a megyei és NB III-as keretekbe sorolt síposok irányítják, míg a második fordulóban és a helyosztó találkozókon már az országos keretek tagjaival is találkozhatnak majd a nézők.
-KT-

A selejtező csoportok beosztása

Miskolc, városi sportcsarnok
A-csoport (játéknapok: január 28. és 30.): Kazincbarcikai SC (NB II), Sajókaza (megyei I. o.), Felsőzsolca (I. o.), Emőd (II. o.), Varbó (II. o.), Bükkszentkereszt (III. o.).
B-csoport (játéknapok: január 28. és 29.): BTE Edelény (I. o.), Sajóbábony (I. o.), Bükkábrány (I. o.), Szirmabesenyő (II. o.), Sajószentpéter (II. O.), Sajósenye (II. o.).
Bőcs
(játéknap: január 29.): Bőcs KSC (NB II), Nyékládháza (I. o.), Sajószöged (II. o.), Harsány (II. o.), Bükkszentlászló (II. o.), Nyírjes-Szirma (II. o.).
Cigánd
(játéknap: január 29.): Cigánd (NB III), Kenézlő (II. o.), Karcsa (II. o.), Bodroghalom (II. o.), Pácin (II. o.).
Encs
(játéknap: január 29.): Encs (I. o.), Gönc (II. o.), Boldogkőváralja (II. o.), Szalaszend (II. o.), Beret (II. o.), Abaújdevecser (III. o.).
Mezőkövesd
(játéknap: január 29.): Mezőkövesd (NB II), Szentistván (II. o.), Tibolddaróc (II. o.), Mezőkeresztes (II. o.), Vatta (II. o.), Mezőnagymihály (III. o.).
Putnok
(játéknap: január 29.): Putnok (NB III), Szalonna (I. o.), Parasznya (II. o.), Meszes (II. o.), Mályinka (II. o.), Nagybarca (III. o.).
Sátoraljaújhely
(játéknap: január 29.): Sárospatak (I. o.), Sátoraljaújhely (I. o.), Mikóháza (II. o.), Alsóberecki (II. o.), Pálháza (III. o.).
Szerencs
A-csoport (játéknap: január 29.): Tarcal (I. o.), Abaújszántó (I. o.), Mád (II. o.), Bodrogkisfalud (II. o.), Megyaszó (II. o.).
B-csoport (játéknap: január 30.): Tiszalúc (I. o.), Tállya (I. o.), Erdőhorváti (II. o.), Mezőzombor (II. o.), Tokaj (II. o.), Szerencs (III. o.).
Szikszó
(játéknap: január 29.): Aszaló (I. o.), Tomor-Lak (I. o.), Onga (II. o.), Sajóvámos (II. o.), Homrogd (II. o.), Alsóvadász (II. o.).
Tiszaújváros
(játéknap: január 29.): Tiszaújváros (NB III), Mezőcsát (I. o.), Tiszapalkonya (II. o.), Tiszakeszi (II. o.), Sajóörös (II. o.), Tiszabábolna (III. o.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!