Sárospatak hírei

2019.03.09. 14:50

Darmos Csaba második könyvét mutatta be Sárospatakon

Sárospatak - Destinée – végzet, sors – egyik legfontosabb üzenete, hogy nem kerülhetjük el sorsunkat.

Sárospatak - Destinée – végzet, sors – egyik legfontosabb üzenete, hogy nem kerülhetjük el sorsunkat.

Darmos Csaba: Destinée – A Bodrog-partiaknak című könyv bemutatóját tartották meg a napokban Sárospatakon az Irodalmi tea­délutánon. A kötettel a sárospataki születésű szerző második regényét veheti kézbe az olvasó.

A Destinée – végzet, sors – egyik legfontosabb üzenete, hogy nem kerülhetjük el sorsunkat, mindannyiunk életét befolyásolják az adott körülmények. Minden életkorban kihívásokkal, váratlan eseményekkel találkozunk. Magunk alakítjuk mindennapjainkat, cselekedeteink, döntéseink határozzák meg, hogyan alakul életünk. A regényben megjelenik Sárospatak a ’80-as években, bemutatva a kor társadalmi és kulturális életét a főhős szemszögéből. A tánc meghatározó szerepet tölt be a regény szereplőinek életében. Egyrészt mint közösségformáló tevékenység, másrészt mint kedvelt szabadidős tevékenység, és nem utolsósorban a tánc kifejezhet gondolatokat, érzelmeket.

A rendezvényen Varjas Csabáné zenepedagógus és tanítványai: Kocsik Dóra Ágnes és Téglás Botond Bihari János Verbunkosát adták elő. Majd Darmos Alíz önálló moderntánc-koreográfiáját láthatták.

A kötetlen beszélgetés során a könyv keletkezéséről, a szerző életét és munkáját egyaránt meghatározó táncról és a „Bodrog partján nevelkedett” fiatalember mindennapjairól hallhattak a megjelentek érdekes történeteket.

Darmos Csaba második regénye a sárospataki A Művelődés Háza és Könyvtára könyvtárában is megtalálható.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!