Sárospatak hírei

2018.06.21. 13:47

Elkészült a Wáberer Sportcsarnok Sárospatakon

Sárospatak - Az alapkőletételtől számított egy éven belül elkészült a sárospataki református gimnázium új, 3183 négyzetméter alapterületű sportcsarnoka.

Sárospatak - Az alapkőletételtől számított egy éven belül elkészült a sárospataki református gimnázium új, 3183 négyzetméter alapterületű sportcsarnoka.

Az 1,2 milliárd forint értékű beruházást három öregdiák adományából valósították meg. Wáberer György több mint 800 millió forintot biztosított a kivitelezésre, míg a fennmaradó összeget Sándor József és Derczó István vállalkozók állták - a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona csütörtöki tájékoztatása szerint.

Az első osztályú kézilabda- és kosárlabda-mérkőzések rendezésére is alkalmas Wáberer Sportcsarnok teljes alapterülete 3183 négyzetméter, a küzdőtéré pedig 1218 négyzetméter, a mobillelátókkal ellátott nézőtér 850 fős. Az öltözők, a bírói és az orvosi szoba megfelelnek a 21. századi követelményeknek. Az arénában egy teljesen felszerelt, 110 négyzetméteres erősítő terem is található. A küzdőtér elektronikusan mozgatható, elválasztó falakkal három részre osztható, azaz egy időben ennyi testnevelés órát lehet benne tartani. A terem burkolata a ma hozzáférhető legkorszerűbb anyagból készült - a közlemény szerint.

A csarnok műszaki átvétele már megtörtént, a sportcsarnok ünnepélyes avatására vasárnap kerül sor.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!